Pajero II - alternator!!!!!!!!!!!!!!!!!
sierpynsky - 16-03-2010, 09:22 Temat postu: alternator!!!!!!!!!!!!!!!!! witam mam bardzo duży problem a mianowicie padł mi alternator mam pytanie ile może kosztować mam na nim oznaczenie MD147245 a może ktoś ma ??
gołąb - 16-03-2010, 12:32
A co w nim padło?Może tylko szczotki?Sprawdzałeś?
plecho1 - 16-03-2010, 12:38
W Chełmie na Lubelskiej koło jednostki jest warsztat elektryczny VOLT gdzie możesz kupić części albo zregenerują Ci alternator. Poco odrazu kupować jak można taniej naprawić.
1405 - 16-03-2010, 17:58 Temat postu: Re: alternator!!!!!!!!!!!!!!!!!
sierpynsky napisał/a: | witam mam bardzo duży problem a mianowicie padł mi alternator mam pytanie ile może kosztować mam na nim oznaczenie MD147245 a może ktoś ma ?? | Kontrola ładowania świeci?
Jak nie świeci to zdejmij cienki przewód przy alternatorze i dotknij do masy. Powinna zaświecić, jak nie to żaróweczka do wymiany. Bez sprawnej kontrolki alternator się nie wzbudzi i nie będzie ładowania. Jak to sprawdzisz to zostają do sprawdzenia szczotki albo regulator. Nie wiem jak to jest u Ciebie rozwiązane. Jak szczotki to wyciąg ten element i sprawdź ile ich jeszcze jest. Jak cienko to proponuję udać się z nimi do FOTY(Na przeciw Szpitalnej, za Plusem) na pewno coś znajdą. Jak regulator to też trzeba kupić nowy i też wymiana. Zdarza się też takie rozwiązanie że szczotki są razem z regulatorem
Powodzenia
|
|
|