To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Radioodtwarzacz oraz dyfuzor

Piotree - 16-03-2010, 19:11
Temat postu: Radioodtwarzacz oraz dyfuzor
Witam,

Krótko i na temat:

1)czy zamontowanie radia dwudimowego(o ile czegoś nie pomyliłem w pisowni) nastręczy jakieś problemy machanikowi (akurat mechanik ma to zakładać), a jeżeli nie, to jakie polecacie w rozsądnych cenach, koniecznie z CD, MP3 oraz wejściem USB(nawet nie wiem ile teraz radia kosztują, 300 wystarczy?)
2)dyfuzor powietrza - czy można kupić zamiennik, a jeżeli tak to gdzie?

Dzięki za pomoc.

krzypolo - 16-03-2010, 19:24

Będzie musiał wycinac przegródkę na 2din .............. najpierw powinieneś miec radio a potem wycinac by dopasowac , chyba że masz oryginalny panel :

[img][/img]

Piotree napisał/a:
300 wystarczy

jak chcesz się bawic w 2 din to juz lepiej z ekranem dotykowym i navi ....itp

tomek.rzepek - 16-03-2010, 19:26

'dwudinowego' można nie nastręczy problemów o ile ma jakies doswadczenie w montowaniu radioodtwarzaczy, wycinasz pułke pod radiem, tylko po co wnisokując po kwocie chcesz zwykłe radio, za 300zł kupisz jakiś prosty model z mp3 i moze nawet wyjściem usb, na 2 din to juz są porządne 'piecyki' lub dvd ale to kwotowo więcej.

chodzi ci o spjler tylni ( ze stopem?) o ile wiem, nei ma zamiennika a oryginał kosztuje horendalne pieniądze. Najłatwiej używany.

Piotree - 16-03-2010, 19:31

Cześć Tomek,

Chodzi mi dolot powietrza do filtra. Dziś dowiedziałem się, że to się nazywa "dyfuzor".
Oryginalny kosztuje 450 zł (i nie wliczam w to obudowy samego filtra powietrza).

Czyli radio 2-dimowe odpada. W takim razie szukam jedno. Chcę wydać oczywiście jak najmniej, ale też nie chce w odstępie kilku miesięcy kupować dwóch. Nie chcę też przepłacać.

[ Dodano: 16-03-2010, 19:32 ]
@Cześc Krzypolo

sorry za pominięcie przy pierwszym szturmie!

tomek.rzepek - 16-03-2010, 22:58

chodzi Ci o ten plastik? tym bardziej kupiłbym używany. To tylko kawałek plastiku. Jak nie zamierzasz rozbudowywać audio to 1din w zupełności wystarcza.
U siebie mam standardowe 6głośników+sony xplod i każdy jest pod wrażeniem że tam suba żadnego nie ma :lol: