Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pompa
pitu90 - 17-03-2010, 20:17 Temat postu: [Cari 1.6] Pompa Witam. Panowie jestem zielony jesli chodzi o mechanike a pasuje mi wykrecic pływak bo mi sie zawiesza. Wiem ze jest pod tylnym siedzenie. Wiec Odkręciłem ta czarną osłone odpiąłem kostke z przewodami i mam 2 przewody jak zacząłem odpinac 1 to zaczeło mi sie lać paliwo ... i całkiem jej nie sciagałem bo nie wiem czy to jest tylko troszkę czy jak to zrobic?
robertdg - 17-03-2010, 20:22
pitu90, odkręć korek wlewu paliwa, no i ściągnij wężyk, paliwa poleci może z 100ml i to wszystko
pitu90 - 17-03-2010, 20:25
oki dzieki jutro to sprawdze:D aa jeszcze takie pytanie jaki potrzebny jest kabel zeby podłaczyc carisme 1.6 16V z 98r do kompa ?? bedzie cos takiego ?
http://moto.allegro.pl/it...mitsubishi.html
pawelsonx - 17-03-2010, 20:29
mozesz spinaczem drutem opis w faq
lub poszukaj tematu evscan z kablem vag
kabel elm327 jest pod obdII twój samochód nie ma takiego protokołu
pitu90 - 18-03-2010, 16:47
Aaa wiec tak . Wykręciłem pompę i niby wszystko jest ok na oko, pływak działa jak podłączyłem pod miernik i nim ruszałem, ale na krawędziach pływak jest troszkę popękany i wydaje mi się ze może się nie unosić tak jak trzeba. Niestety nie miałem jak tego sprawdzić;/. Zanim wyciągnąłem pompę na wskaźniku paliwa była jedna kreska aa jak odkręciłem zobaczyłem pól baku paliwa. Jeszcze wykręcę cała pompę jak zapali mi sie rezerwa i zobaczę ile w tedy będzie paliwa.
|
|
|