Pajero II - [2.5 TD] Skrzynia Super Select - wypadanie biegów- POMOCY
miwax - 20-03-2010, 08:46 Temat postu: [2.5 TD] Skrzynia Super Select - wypadanie biegów- POMOCY Witam wszystkich po raz pierwszy, wczoraj wybierając się plener po przejechaniu paru km zaczęły wypadać mi biegi : 1,2,3 a 4 nie. Jadąc na pierwszym biegu bardzo wolno trochę trzymało a po dodaniu lekko gazu wypadał. Dojechałem jakoś do domu i załamka. Dodam że trzy dni temu miałem przypadek w górach gdzie były głazy i mogłem coś naruszyć. Może jakieś poduszki pod skrzynią się poluzowały i dlatego wybija-nie wiem nie znam się za bardzo, mam to auto od miesiąca. Proszę o jakąś rade. Pozdrawiam
zbyszekm2 - 21-03-2010, 08:39 Temat postu: Re: Skrzynia Super Select - wypadanie biegów- POMOCY
miwax napisał/a: | Witam wszystkich po raz pierwszy, wczoraj wybierając się plener po przejechaniu paru km zaczęły wypadać mi biegi : 1,2,3 a 4 nie. Jadąc na pierwszym biegu bardzo wolno trochę trzymało a po dodaniu lekko gazu wypadał. Dojechałem jakoś do domu i załamka. Dodam że trzy dni temu miałem przypadek w górach gdzie były głazy i mogłem coś naruszyć. Może jakieś poduszki pod skrzynią się poluzowały i dlatego wybija-nie wiem nie znam się za bardzo, mam to auto od miesiąca. Proszę o jakąś rade. Pozdrawiam |
Wypadła kulka na wodziku? Ale najprawdopodobniej poleciała choinka. Może tylko łożysko na którym podparta jest choinka, wówczas choinka opadła no i wyrzuca biegi. Jeśli w skrzyni jest tylko 4 bieg to przeważnie winna jest choinka.
miwax - 22-03-2010, 12:03
Wielkie dzięki za odpowiedz, dzisiaj zawiozłem auto do mechanika.
mateoce - 23-05-2023, 16:27
i co to było... z tymi biegami?
pablo eldiablo - 25-05-2023, 12:11
Nie wiadomo, 13 lat czeka na diagnozę
|
|
|