[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] skrzynia b. wsteczny wyskakuje
keri - 21-03-2010, 02:42 Temat postu: [E54A 2.0 V6] skrzynia b. wsteczny wyskakuje
witam wszystkich MM. zwracam się do Was koleżanki i koledzy o poradę co mam robić, mój misiek po tegorocznych zaspach śnieżnych na parkingu a tak na prawdę przez moje nerwy i ciężką łapę nie chce jeździć do tyłu . Proszę Was o radę jak postąpić ?:
- zrobić przekładkę na "nową" z odzysku , -dać do naprawy starą, - czy może to kwestia jakiejś regulacji . Dzięki za odzew.
jacek11 - 21-03-2010, 05:21
keri, nie wiem jak bardzo jest zaawansowane wyskakiwanie wstecznego biegu,ale u mnie wyskakuje od początku.Nie przeszkadza mi to tak bardzo,więc nie podejmuję żadnych prac w tym kierunku.Ale najpewniej to wyrobiony tryb biegu wstecznego.
Frost - 21-03-2010, 10:05
w moich Galach też wyskakuje/iwał wsteczny tak samo w E54A jak i E88A
keri - 21-03-2010, 11:23
Po pierwsze dzięki za Waszą szybką reakcje na mój problem . Cóż Gal to nie outlander.
Jednak nie da się jeździć po mieście tylko do przodu, kłopotliwe jest ustawianie się zawsze frontem do wyjazdu. By bujnąć go choć trochę do tyłu to lewarek muszę prawą silnie dociskać, a i tak bieg wyskakuje. Mój misiek jest ze mną już kilka lat i te kilka kucy pod maską były zawsze posłuszne no może czasami II-bieg ma opory ale to podobno ten typ tak ma. Podpowiedzcie co wybrać bo cenowo to chyba był by to podobny koszt jednak czasowo to wymiana całej skrzyni trwać może krócej {kłopot z częściami,naprawa} a ja bez mojego miśka to jak bez jednej nogi.
jacek11 - 21-03-2010, 13:12
Musisz rozebrać skrzynię,i wtedy będziesz wiedział jaka jest przyczyna.Części da się dokupić,tylko zależy co jest uszkodzone.Możesz dokupić całą skrzynię.Musisz znaleźć sprzedawcę który da Ci gwarancję rozruchową.Należało by pomyśleć również o sprzęgle,i wymienić uszczelniacz wału korbowego od strony skrzyni.
|
|
|