To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - M A L I B U ~~ COLT CA0 1.6 16V [113KM] GLXi 95r.

Malibu - 21-03-2010, 17:19
Temat postu: M A L I B U ~~ COLT CA0 1.6 16V [113KM] GLXi 95r.
Witajcie Maniaki Od lutego 2009 roku jestem posiadaczem Coltem CA0 1.6 16V z 1995 roku w wersji Malibu. Wczesniej jezdzilem Audi 80 B3 z 89 roku. Caly czas poznaje ten samochod, wciaz sie zmienia i z dnia na dzien wyglada inaczej Koncowy projekt jest przewidziany na czerwiec 2010r.

Zapewne jakas czesc zna Mnie z Coltmanii, tutaj chce sie dowiedziec co nieco wiecej o Pajero II ktore jest jednym z samochodow ktorym zapewne bede sie interesowal za jakis dluzszy czas

Jest to orginalna wersja malibu mimo braku naklejki na zderzaku. Auto ma swoja przeszlosc jak wiekszosc aut w tym wieku

Wyposazenie:

Wspomaganie kierownicy
SRS
2 poduszki powietrzne
Elektryczne szyby
Elektryczne lusterka + podgrzewanie
Tylna wycieraczka + podgrzewanie tylnej szyby
Halogeny
Żarowki Philipsa z bialym swiatlem
Przyciemnione szyby
Alu felgi 15' Dial z oponami Toyo T1R
Sportowy tłumik REMUS
Pomalowane zaciski
Centralny zamek na pilot

Car Audio bazujace na Sony CDX-GT620U
Do tego zestaw odseparowany Hertza na przod, z tylu JBL GTO 628 16", wzmacniacz JBL 752 a na przyszly miesiac zaplanowany jest subwoofer Cruncha

2 miesiace od kupna mialem nieprzyjemna sytuacje kiedy to na droge wyskoczyla mi sarna :-/ nie mialem szans... Wgnieciona maska, rozbita lampa, ramka tablicy, pas przedni lekko wgnieciony oraz rozwalone zaczepy kierunkowskazu.

ZMIANY :
1. Oddałem auto w rece fachowca aby naprawic te mankamenty w karoserii. Zostalo wszystko ladnie zrobione z tylu, pomalowane. Nadkole zostalo pospawane bo juz zaczelo sie cale sypac po 2 miesiacach jazdy. W bagazniku zostalo wszytsko przywrocone do pierwotnego stanu.
2. Po raz kolejny oddałem autko ze wzgledu na wypadek z sarna. Maska byla wyklepana (nie bylo tak zle z nia) i pomalowana cala. Pas przedni wyklepany, zalozona lampa i ustawione swiatla. Ramki zakupilem na allegro. A wiec auto bylo w normalnym stanie po kompletnej polerce.
3.Zakupione ramki na allegro z logo Mitsubishi po obu stronach paska i napisem MALIBU po srodku
4. Kierunkowskazy białe boczne do Colta CA0
5. Naklejka MALIBU na tylnej klapie
6. Wymienione głosniki z tyłu przy kanapie na JBL GTO 628 16"
7. Wcmacniacz JBL GT5 A402
8. Kompletne wygłuszenie drzwi. I tu podziekowania dla guru Coltmanii w sferze CAR AUDIO KLEJU. Jestem zadowolony. Nie ma zbedbych drgan i dzwiek jest czystszy.
9. Naprawione skorodowane wycieraczki, wyczyszczone i pomalowane. i Tu kolejne podziekowania dla TRESOREX za kompletny opis operacji.
10. Naklejka coltmanii na szybach tylnych bocznych
11. Oswietlenie bagaznika 3 neonami LEDowymi
12. Czarne kołpaki Mitsubishi na zimowe "buty"
13. Zmiana centralki z pilota na kluczyk
14. Nawigacja MIO 500 PL + AutoMapa 5
15. Białe diody w miejsce popalonych pozycyjnych z przodu - podziękował Koyocik i Mefi100
16. Dokładki i progi do CA0 od Muchacho + malowanie
17. Malowanie zderzakow i ogolna naprawa rys i pekniec na nich.
18. Pomalowane na czarno stalowe felgi z oponami zimowymi
19. Nowe klemy miedziane

W planach wciaz pozostaje podloga bagaznika do zrobienia u tapicera, wspomniany zakup Subwoofera oraz montaz CB.

Przejechalismy 7 tys km i zadnej awarii

Tak wygaldal wczesniej :

A tak wyglada po zmianach:

A to zimowy zestaw:

marexi - 21-03-2010, 17:47

Bardzo ladne autko:) COlt mojj dziewczyny mam nadzieje ze niedlugo tez tak bedzie wygladac bo narazie ryski wgniecenia itp:)
fck - 21-03-2010, 18:42

bardzo ładne dokładeczki, tyle że ten napis z tylniej klapy mógłbyś wywalić
mkm - 21-03-2010, 19:36

Dobra wersja, dobry rocznik.
Klima na pokladzie jest?
Do spasowania tył, bo klapa przekoszona okrutnie i ogolnie lewa strona cos „nie bałdzo”, lakier wyrównać i Malibu super.
Masz chyba najgorszy z możliwych lakierów (jeśli chodzi o utrzymanie i naprawy) wiec brawa dla lakiernika za prawie idealny dobor lakieru.

PS. Ciąłeś dokładke „pod hak” czy taka była?

Malibu - 21-03-2010, 20:23

fck napisał/a:

bardzo ładne dokładeczki, tyle że ten napis z tylniej klapy mógłbyś wywalić

Napis zostaje. To go wyroznia sposrod wielu takich samych malibu. Poza tym wybacz ale nie bedzie mi nikt mowic co mam robic
mkm napisał/a:

Do spasowania tył, bo klapa przekoszona okrutnie i ogolnie lewa strona cos „nie bałdzo”, lakier wyrównać i Malibu super.
Masz chyba najgorszy z możliwych lakierów (jeśli chodzi o utrzymanie i naprawy) wiec brawa dla lakiernika za prawie idealny dobor lakieru.

Colt przyjechal taki z Reichu juz mniej wiecej w polowie tego jak wyglada teraz. Wiec gratulacje dla niemieckich magikow jak juz cos. I nie lewa strona nie bardzo tylko prawa bo bylo bite.
Dokladka taka byla.
mkm napisał/a:

Klima na pokladzie jest?

Klimy i ABSu brak co mi zupelnie nie przeszkadza. Wszelakie dodatki malibowskie sa. Czytalem dosc sporo tutaj co pisaliscie o wersjach malibu i troche odstaje to od prawdy. Ale niewazne

A ze kolor jest zle spasowany to wiem bo go widuje codziennie ale malowanie calosci to koszt ok 4 tysiecy wiec mija sie z celem a auto swoje lata ma Poza tym na tle innych Coltow w tym kolorze prezentuje sie nienajgorzej

mkm - 21-03-2010, 20:36

Malibu napisał/a:
Wszelakie dodatki malibowskie sa. Czytalem dosc sporo tutaj co pisaliscie o wersjach malibu i troche odstaje to od prawdy. Ale niewazne :)

Ja musze wziac poprawke na ta galke zmiany biegow, bo faktycznie (az dziwne :mrgreen: ) ale w wiekszosci Malibu taka wystepuje.

Malibu napisał/a:
I nie lewa strona nie bardzo tylko prawa bo bylo bite.

Może i bita była prawa, ale niedociągnięta jest lewa… Przynajmniej tak widze na zdjeciu

Malibu - 21-03-2010, 22:58

mkm napisał/a:
Ja musze wziac poprawke na ta galke zmiany biegow, bo faktycznie (az dziwne :mrgreen: ) ale w wiekszosci Malibu taka wystepuje.

Na samej gorze galki jest tez ten dziwny karbon, Nie w kazdym malibu niestety jest ten caly karbon

mkm napisał/a:
Może i bita była prawa, ale niedociągnięta jest lewa… Przynajmniej tak widze na zdjeciu

Tak masz racje, podluznica jest lekko wgnieciona ale nic sie nie dzieje z tym. Reszte powyciagalem : bagaznik, pas i podloge. Prawa strona drzwi tez byla gdzies w Reichu bita...Po moim Colcie akurat wszystko widac bo nie zrobili tego wczesniej do konca, ja w miare mozliwosci to poprawiam :)

I podziekowal mkm

mkm - 21-03-2010, 23:01

Malibu napisał/a:
I podziekowal mkm

Nie ma za co :)
To ja Cie przepraszam, ze przyjecie w dziale miales troche "czepliwe" z mojej strony.

pawela - 22-03-2010, 11:55

znany z Coltmani, dopieszczony Oświęcimski zasuwacz :D
macieekg - 22-03-2010, 19:41

pozdrawiam właściciela najładniejszego Malibu :D na MitsuManiakach
Malibu - 15-05-2010, 11:06

No to wiele sie zmienilo od ostatniego czasu, jako ze nie ogarniam kilku for, tylko udzielam sie glownei na jedym to czasem zaniedbuje :)

A wiec Colt dostal cale oswietlenie wnetrza w postaci diodowej :biggrin: Zarowki polecialy, to samo z podsufitka i bagaznikiem 8)

Dodatkowo troche reklamy :

Amortyzatory na tyl Bilstein

Halogeny (po 15 lat i tegorocznej ostrej zimie nei zostalo po tamtych nic) Dzieki Kleju raz jeszcze :)

No i maly gadzet po zimie, szukam jeszcze dobrych i ladnych nakretek

No i przede wszystkim nowe letnie opony Toyo T1R 195/50 - swietne sa 8)

Prace ida do przodu :)

Malibu - 06-09-2010, 23:33

Colt sprzedany. Mozna usunac caly temat...