To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - stuki - przeglad zawieszenia

Arti_Ca0 - 22-03-2010, 12:07
Temat postu: stuki - przeglad zawieszenia
zawieszenie u mnie w misku juz nie puka tylko zwyczajnie nap... bardzo mocno puka ;) macie jakas sprawdzona stacje diagnostyczna, ktora dokladnie zdiagnozuje przyczyny? (przydalby sie tez komputerowy test amorkow). generalnie czytalem. chcialbym poprostu zeby ktos to jasno i konkretnie okreslil, zebym nie wymienial polowy zawieszenia (bez potrzeby oczywiscie)
Makos - 22-03-2010, 12:20

Na Zapadłej (jadąc Kolumba skręcasz tak jak na Neste, do końca i w lewo) jest stacja, w której ja robiłem diagnostykę. Diagnosta wskazał i zapisał mi co mam konkretnie do wymiany (to z lewej, tamto z prawej - ale wymieniałem na raz obie strony, jak robić to porządnie), wymieniłem co kazał i w zawieszeniu cisza, test amorków też mi zrobił i były ok. Skasował 20zł. Znajduje się ona w takim podwórku, wjeżdża się przez szlaban najpierw. Jest tam też zakład LPG i blacharnia-lakiernia, pod patronatem Fiata zdaje się wszystko jest, właściciel niejaki pan Piątek, LPG jest jego syna :)
Anonymous - 22-03-2010, 18:40

Mozesz sie tez kopnac do podjuch ul Floriana Szarego Stacja kontroli pojazdow zaraz za petla autobusowa i pytaj o Stanislawa lub Krzysztofa znam sie z nimi mase czasu i gwarantuje wlasnym slowem ze sprawdza dokladnie i powiedza co trzeba zrobic
Maciek - 23-03-2010, 16:32

Tylko nie dojedź za daleko bo zaraz za stacja diagnostyczną jest zakład "naprawczy" który gorąco odradzam.
Arti_Ca0 - 24-03-2010, 09:16

heh;) a o ktorym miejscu mowisz (zapadla czy floriana)?
Maciek - 24-03-2010, 16:12

Szarego za stacją diagnostyczną przed lakiernikami. Mniej więcej na wysokości wjazdu na pętlę od tyłu nie od Metalowej. Zapadłej to tam chyba nie ma jest Torowa - Podjuchy
Arti_Ca0 - 26-03-2010, 14:38

misiek jest juz po przegladzie, bylem na zapadlej, bo akurat po drodze mialem;) mam teraz takie pytanie. do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)?
harpagan - 26-03-2010, 15:18

Arti_Ca0 napisał/a:
do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)?

Sworzeń wymień jeden.
Gumy drążka stabilizatora są w sumie 2 - po jednej na stonie. Tak samo po jednym łączniku drążka

Arti_Ca0 - 26-03-2010, 15:53

super, dzieki wszystkim za info!

jeszcze dopytam jednak, bo w katalogu IC wyszczegolnione sa guma drazka stabilizatora oraz tuleja stabilizatora. rozumiem ze te 2 rzeczy lacznie stworza komplet do jednego stabilizatora (w sensie ze to nie sa 2 identyczne czesci)