Forum ogólne - Trzecie Assistance :D + foto story
Hubeeert - 03-08-2005, 18:56 Temat postu: Trzecie Assistance :D + foto story Tomusn zalarmował mnie dziś że jest chłopak - Paweł któremu padł Colcik 1,3 C51A po drodze do domu z Belgii. Padł pod Koninem. Zwłoki przyholowano do Warszawy do siostry Pawła i dalej tworzywo zwane kierowcą po trzech dobach w drodze powiedziało basta. Do Tomka Paweł odezwał się na gg dzięki numerowi w podpisie (wskazówka na przyszłość) i zaczżła się konferencja. Tomek do mnie zgłosił się czy bym nie pomógł. Szczerze powiem że aparat zapłonowy w 4G13 to dla mnie czarna magia ale z opisu przez najpierw gg a potem telefon wynikało że to trup. Tyle że dziwny trup - ożywający po zdjęciu kopułki. A bym zapomniał cewka tez miała przebicie. Obstawiłem pad aparatu i zadzwoniłem do Bartka. Bartek powiedział że ma czas na co ja ze niespecjalnie - od jutra urlop... i wziąłem dupę w troki narzędzia w samochód i na miejsce. Na miejscu okazało się że
1. samochód ma załozony gaz (a gaz w nim to było zło jak się zaraz okaże)
2. Aparat zapłonowy był - ale jak do tej pory dawał iskrę - Bóg raczy wiedzieć bo był potraktowany dośc dowolnie łacznie z podłączeniem kabli
3. Uszczelka pod głowicą - obecna (nawet nie szczątki o dziwo) ale woda wlewała się do cylindrów jak chciała - nawet mnie ochlapało przez dziure po niezałożonej świecy brak kompresji itd...
Po kolei
1. bartek ustawił aparat i po konsultacji z Krzyżakiem założył kable - ja podawałem klucze
2. Bartek rozpoczął z Pawłem i jego Ojcem demontaż głowicy żeby wymienić na najtańszą uszczelkę na dojazd do domu - ja podawałem klucze
3. Nastapiła przerwa - ja na budowę Bartek załatwić sprawy
4. jak dojechałem Paweł z Ojcem kończyli demontować głowicę - podałem jeszcze parę kluczy
5. Diagnoza na "oko" - głowica w miarę ok blok w miarę ok uszczelka szmelc silnik po przegrzaniu zawory do regulacji tłoki chadzaja po tulejach na boki...
Panowie dwaj pojechali po uszczelkę a ja z Bartkiem do pracy niestety.
Wieczorem ma nastąpić dalsza część programu czyli składanie.
Gwoli wyjaśnienia
1. Przegrzanie silnika spowodował źle/za wcześnie ustawiony zapłon i za uboga mieszanka gazu - instalacja I generacji ze zwężką porozłączane przewody cuda...
2. Gdyby nie Bartek ja bym nie zrobił nic albo mało.
3. Cieszę się że zadziałało Asistance Paweł->tomusn->ja->Bartek
Ja trzymam kciuki żeby odpalił i do domu dojechał bo byc juz tam dziś nie mogę.
P.S.
Paweł myśli o Galancie EAx
Assistance Mitsumaniaków - Galant i Astra
Jest i sprawca nieszczęścia
Sala operacyjna i skupione twarze chirurgów ja idę z młotem 5kg żeby pacjenta przestraszyć
Sekcja zwłok z bliska
Na takich oponach się nie jeździ
tomusn - 03-08-2005, 19:44
Dzięki kolegom serdeczne!
Wzruszenie odbiera mi mowę!
Paweł zapytał mnie i sądziłem, że jakoś na GG coś się wyjaśni, a wy jak pogotowie (prawie) na sygnale, bo MISIEK STOI I NIE MOŻE JECHAĆ!
Dziękuję jeszcze raz i mam nadzieję, że ten Paweł się zapisze do klubu, gdzie są tacy super ludzie jak wy.
Hubeeert - 03-08-2005, 22:17
Ja nie czułem się specjalnie pomocny - Bartek dał czadu ostatnie wieści miałem "dokręcam głowicę i mam za*******e mało czasu" więc mam nadzieję że poszło pozytywnie.
P.S.
Własnie dlatego mówimy o sobie mitsumaniaki.
kochajj - 04-08-2005, 00:01
takim assistance to zaden klub nie moze się pochwalić... gratulacje dla pomysłodawców... i jeszcze raz dzięki dla Bartka i Huberta z pomoc mojej skromnej osobie (assistance nr1);)
Bartek - 04-08-2005, 08:48
Niestety wieczorem oparlismy sie o 2 problemy, wiec c.d. dzis od 6 a.m.
Problemy wieczorne: zapadajaca noc i wqr... zona sama w domku + niemoznosc odkrecenia dolnego kola pasowego (przy szarpaniu kluczem sprzeglo sie slizgalo).
Rozwiazania: rano do znajomych po klucz udarowy, do Colcika, rozrzad zlozony, niestety na pozbieranie do kupy nie stalo mi czasu (czekam na pajaca klienta, ktory umowil sie na 8.30 i jeszcze go nie ma)
igi - 04-08-2005, 09:01
kochajj napisał/a: | takim assistance to zaden klub nie moze się pochwalić... gratulacje dla pomysłodawców... i jeszcze raz dzięki dla Bartka i Huberta |
To prawda. Gratulacje dla pomysłodawców i Was wszystkich którzy chcą pomagać. Bartek powodzenia w dalszej naprawie Hubi trzeba mu podawać klucze już z pracy wychodz
Firebee - 04-08-2005, 10:39
WIELKIE BRAWA CHŁOPAKI!
Bartek - 04-08-2005, 12:11
Monstrum ozylo!!!!!
Panowie walcza z zaplonem jeszcze, nie ma powera, ale odpalil
Matejko - 04-08-2005, 13:00
znachor :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
wichura1 - 04-08-2005, 13:02
Te opony Semperita to jeszcze fabryczne, mam taką zapasówkę.
Bartek - 04-08-2005, 14:55
Colcik w drodze do domu - grupowe trzymanie kciukow, zeby dojechal, bo slabiutki jest
Rafal_Szczecin - 04-08-2005, 15:06
WIELKIE BRAWA !!!!
takimi ludzmi powinnismy sie chwalic, ze mamy Was w klubie.
mniejmy nadzieje ze Colcik juz o wlasnych silach dojedzie do domku.
igi - 04-08-2005, 15:10
Rafal_Szczecin napisał/a: | takimi ludzmi powinnismy sie chwalic, ze mamy Was w klubie. |
Taki młody a tak dobrze mówi. Wielkie wielkie brawa!!
TNT - 04-08-2005, 15:38
Normalnie wpadam w kompleksy. Jak pelna para ruszy Asistance to chlopaki beda musieli otworzyc szkole "Podstawy asistance dla kazdego" i bedziecie uczyc podstaw w obsludze. Wielkie brawa za realizacje ideologii Mitsumaniakow.
Anonymous - 04-08-2005, 17:20
Pełen 'rispekt' jak to powiedzial dres do dresa ogladajac nowe adidasy.
Naprawde superororowo chlopaki!
M.
|
|
|