To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Wycieraczka szyby tylnej

simon172 - 23-03-2010, 07:11
Temat postu: Wycieraczka szyby tylnej
Witam
Jakby ktoś szukał to wycieraczka tylnej szyby jest taka sama jak w nissan NOTE i kosztuje 55 PLN

Pozdrawaim

Krzysiek_slask - 23-03-2010, 08:31
Temat postu: Re: Wycieraczka szyby tylnej
simon172 napisał/a:
Jakby ktoś szukał to wycieraczka tylnej szyby jest taka sama jak w nissan NOTE i kosztuje 55 PLN

Chodzi Ci rzecz jasna tylko o dlugosc piora, lub tez samej gumki. Z ciekawosci zajrzalem na zdjecia tych Nissanow i wycieraczka z obudowa ma calkiem inny ksztalt niz w Outku

simon172 - 23-03-2010, 09:26

Oczywiście chodzi o pióro. Moja wycieraczka się ostatnio komuś spodobała i musiałem poszukać nowej.. W serwisie powiedzieli 150 PLN i tydzień czekać... Ale tak popatrzyłem i mocowanie oraz długość taka sama jak w NOTE i o ile się nie mylę w suzuki swift..., żadne uniwersalne adaptery nie pasowały (a trochę ich kupiłem) .
mitsu00 - 23-03-2010, 09:26

Ja polecam wycieraczki Bosh AeroTwin na przód i tył. Spisują się fenomenalnie i kosztują około 55 zł szt. na przód i 40 na tył. Dla porównania 1 ori wycieraczka po stronie kierowcy kosztuje w ASO prawie 200 zł :finga:
dab - 23-03-2010, 12:38

mitsu00 napisał/a:
Dla porównania 1 ori wycieraczka po stronie kierowcy kosztuje w ASO prawie 200 zł

Ma kjednak te zalete, ze u mnie po roku jazdy nadal spelnia swoja role, ladnie zbiera wode i nie skrzypi :biggrin:
Drogo ale przynajmniej jest OK.

simon172 - 23-03-2010, 13:07

Kolego MITSU00, gdzie kupiłeś te wycieraczki Aero Twin do miśka?
mitsu00 - 23-03-2010, 19:30

simon172 napisał/a:
Kolego MITSU00, gdzie kupiłeś te wycieraczki Aero Twin do miśka?

Na Statoilu dostaniesz na tył i na przód od strony pasażera (530mm). Od strony kierowcy na Allegro bo to długość U24 (600mm) i takich nie mają na Statoil.

Dab>>>>> Tu sie grubo mylisz bo te Aerotwiny są supełnie nowej konstrukcji i nie pierdzą ani nie skrzypią jak np VALEO, Bosh ECO czy Champion....... Sprawdzone organoleptycznie.

dab - 23-03-2010, 19:36

Cytat:
Dab>>>>> Tu sie grubo mylisz bo te Aerotwiny są supełnie nowej konstrukcji i nie pierdzą ani nie skrzypią jak np VALEO, Bosh ECO czy Champion....... Sprawdzone organoleptycznie.
_

Jak sie moge mylic skoro nie kwestionowalem jakosci pracy tych wycieraczek....ja tylko wychwalelem pod niebiosa fabryczne gumki :D Cos ci sie chyba zlekka pomylilo...a moze miaes na mysli kogos innego... :roll: :P
A jesli te Aerotwiny faktycznie daja rade jak piszesz to trzeba bedzie sprobowac...na twoja odpowiedzialnosc...jesli sie nie sprawdza to jak nic odpracujesz mi to przy lakierze 8) :D

mitsu00 - 23-03-2010, 20:02

dab napisał/a:
Jak sie moge mylic skoro nie kwestionowalem jakosci pracy tych wycieraczek....ja tylko wychwalelem pod niebiosa fabryczne gumki Cos ci sie chyba zlekka pomylilo...a moze miaes na mysli kogos innego...

Sorry mistrzu. masz racje. Nie doczytałem. jestem juz po 3 browarze i troche źrenice zaczynają tańczyć Lambadę.... :twisted:

rezon - 23-03-2010, 21:17

dab napisał/a:
jesli te Aerotwiny faktycznie daja rade jak piszesz to trzeba bedzie sprobowac...na twoja odpowiedzialnosc...jesli sie nie sprawdza to jak nic odpracujesz mi to przy lakierze
też mam AeroTwiny od jesieni. Porównywalne do ori, ale kilkakrotnie tańsze. Ja kupowałem na Allegro.
Steff - 23-03-2010, 21:45

może tańsze te wycieraczki w pugu sa ,bo te boscha wyglądają wizulanie jak te z mot gumu które kiedyś miałem w lagunie przez jakieś 2 dni :lol:
do przepłacania w ASO za wycieraczki jestem przyzwyczajony bo do volvo nie było żadnego zamiennika ale przez 4 lata poszły mi tylko dwa komplety 8)

mitsu00 - 23-03-2010, 22:00

Steff napisał/a:
może tańsze te wycieraczki w pugu sa

jeśli chodzi o tylną ori to w Cytrynie i w Pugu kosztują 72 zł. Odnośnie przednich to o zgrozo ta od strony kierowcy 167 zł a pasażera 110 zł. Dlatego kupiłem wszystkie Boscha i jestem mega zadowolony :D

dab - 23-03-2010, 22:25

rezon napisał/a:
dab napisał/a:
jesli te Aerotwiny faktycznie daja rade jak piszesz to trzeba bedzie sprobowac...na twoja odpowiedzialnosc...jesli sie nie sprawdza to jak nic odpracujesz mi to przy lakierze
też mam AeroTwiny od jesieni. Porównywalne do ori, ale kilkakrotnie tańsze. Ja kupowałem na Allegro.

No to juz jestem ukierunkowany co do kolejnego zakupu :biggrin:
A ile wam wytrzymaly ori?

small - 18-11-2012, 12:49

Panowie, kupiłem wycieraczkę na tylną szybę i nie wiem jak je wymienić. Proszę o podpowiedź, abym nie wyłamał czegoś:)
fufaj3 - 18-11-2012, 15:17

odchylasz i wyjmujesz jest na wcisk