Pajero II - Nie pali tak jak powinien
watson1911 - 25-03-2010, 22:40 Temat postu: Nie pali tak jak powinien Zatankowałem dzi¶ do pełna na Orlenie,zrobiłem około 300km i nie odpala jak powinien,chodzi o odpalanie ciepłego silnika,muszę trochę pokręcić żeby odpalił.Do dzi¶ i z rana i póĽniej podczas jazdy palił od strzała.Co może byc przyczyn±?Czyżby Orlen?
hajmanek - 26-03-2010, 08:38 Temat postu: Re: Nie pali tak jak powinien Witaj, mialem kiedys w Polsce to samo, winne bylo paliwo. Nie wiem co oni tam dolali ale mialem wszystkie wtryski do wymiany. Pozdrawiam
lagerboy - 27-03-2010, 07:43
nie.. to na bank nie bedzie wina jednego tankowania.. mi sie to przydazylo w moim i to nie wtryski.. bardzo duzo aut z silnikiem diesla cierpi na ten problem. w wiekszosci wystarczy nowy program wgrany do kompa a w innych nowa pompa. niestety..
rogal16-91 - 27-03-2010, 12:50
w pajero II raczej komputer nie powoduje ciężkiego odpalania bo co on ma do tego i zreszt± on ma jaki¶ komputer ?
watson1911 - 27-03-2010, 14:13
rogal16-91 napisał/a: | w pajero II raczej komputer nie powoduje ciężkiego odpalania bo co on ma do tego i zreszt± on ma jaki¶ komputer ? |
Prawda,komputer w Pajero mam,ale na tylnym siedzeniu...Przyczyn± okazał się po prostu filtr paliwa,a Orlen to tylko zbieg okoliczno¶ci,pali znów na dotyk.Pozdrawiam
|
|
|