Carisma - Techniczne - przewód paliwowy 1.8 GDI 2000r.
wypycz - 27-03-2010, 18:44 Temat postu: przewód paliwowy 1.8 GDI 2000r. Hej!
kupiłem magnetyzer multimag, jeden należy założyć na przewód paliwowy, a drugi zaraz za filtrem powietrza (są inne wyjscia ale ja wybralem wlasnie ten), zdjąłem obudowę i trochę zgłupiałem, mnóstwo przewodów, ale jestem na 90% pewien że to ten po lewej stronie który idzie najpierw w gumie, a później przechodzi w metalowy (krótki odcinek, jakies 5 cm a pozniej znika gdzieś do silnika). Mam rację? A może to inny?
MichuGdy - 29-03-2010, 21:43
Magnetyzery to jedna wielka......
Pozdrawiam
przemekx303 - 29-03-2010, 22:32
wypycz - 31-03-2010, 07:40
tzn. że nie macie takiej wiedzy, ok wporządku,
temat był o przewodzie paliwowym a nie o opiniach na temat magnetyzerów,
nie zakładaliście ich więc nie piszcie, a ja dodam że w Szczecinie jeżdzą z magnetyzerami autobusy miejskie marki Volvo i ... oszczędzają paliwko...
to tak dla waszej (niewielkiej ) wiedzy...
pozdro
robertdg - 31-03-2010, 09:42
Na dole pompy WC widac taki plastykowy waz paliwowy, on zasila pompe paliwowa wysokiego cisnienia
Saqu - 31-03-2010, 12:46
Jak już coś zaoszczędzisz to daj znać
A wracając do tematu to czytam i czytam i nie moge ogarnąć, o które miejsce Ci chodzi. Piszesz o obudowie filtra powietrza i nagle przewody. Z tego co widać to tam jest tylko tromba słonia. :O
Chyba, że o coś innego Ci chodzi.
wypycz - 31-03-2010, 20:14
Saqu
zakupiłem 2 magnetyzery , jeden zakłada się na przewód paliwowy wysokiego ciśnienia, bezposrednio przed listwą,
a drugi montuje się również na przewód ale powietrza, zaraz za filtrem powietrza
Saqu - 31-03-2010, 20:29
to rozumiem, tylko troche nakręciłeś w pierwszym poście i nie mogłem się doszukać, o które miejsce Ci chodzi
przemekx303 - 01-04-2010, 22:31
wypycz napisał/a: |
dodam że w Szczecinie jeżdzą z magnetyzerami autobusy miejskie marki Volvo i ... oszczędzają paliwko...
to tak dla waszej (niewielkiej ) wiedzy...
pozdro |
no dobrze może w autobusach i zakładają , ale ile pali autobus a ile carisma, skoro jakimś cudem to działa to może na tle autobusu który spali pewnie ok 30-40l to trochę zaoszczędzą , choć ja w cuda nie wieże i nie tylko ja , jeszcze nikomu czary nie pomogły.
Ok sorry za opinie nie na temat
|
|
|