Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztat - klimatyzacja
MichuGdy - 01-04-2010, 21:54 Temat postu: Warsztat - klimatyzacja Witam kolegów z trójmiasta,
Czy ktoś mógłby ktoś polecić sprawdzony, przy sensownych cenach warsztat klimatyzacji ?
Mam do napełnienia czynnik + odgrzybienie i sprawdzenie szczelności.
Pozdrawiam,
Michał
topcan - 02-04-2010, 08:29
róg Bora Komorowskiego i Mściwoja facet od paru już ładnych lat robi mi klime i jestem zadowolony
Anonymous - 02-04-2010, 16:08
Jeśli Klimatyzacje lub chłodnice - zdecydowanie najlepszy w całym regionie (moim zdaniem) jest Gabrat - serwis w Letnicy/Letniewie.
Kiedyś miałem problem z klimą w almerze - nie tylko zaoferowali mi naprawę 2-3 razy taniej niż konkurencja, ale mieli również wszystkie części na miejscu, pełen profesjonalizm.
Na serwis klimatyzacji trzeba uważać - potrafią nabić czynnik i odgrzybić i nie sprawdzić, że instalacja jest nieszczelna - po 2-3 tygodniach czynnik znowu ucieka i znowu powstają niepotrzebne koszty.
Dlatego też zdecydowanie i po raz kolejny polecam - Gabrat Kilka razy korzystałem z ich usług i bardzo jestem zadowolony
Anonymous - 26-05-2010, 19:34
Polecam Auto-Klimat na Tatrzańskiej w Gdyni. www.auto-klimat.net
W kwietniu robiłem u nich kompresor (okazał się dziurawy jak sito) + zbadanie szczelności + napełnienie + odgrzybienie.
B. miła obsługa, gwarancja oddałem auto na 8 na 12 było zrobione.
Pozdr.
MichuGdy - 26-05-2010, 22:04
Byłem kiedyś u nich z Coltem, skasowali 200 zł za napełnienie klimatyzacji i wymiany jakieś uszczelki. Sama klimatyzacja nie chodziła znacząco wydajniej, dla nich owszem dla mnie nie nie miałem ochoty z baranami dyskutować. Osobiście odradzam.
Marcino - 28-05-2010, 00:29
Ja robiłem w firmie Szron - jak dla mnie rewelacja chodzi już 3ci sezon, Jak coś to znowu do nich pojade warto, znają się na rzeczy.
Lipa - 29-05-2010, 06:17
Ja serwisuję klimatyzację u gościa w Rumi, przed Auchan(kierunek Wejherowo) jest taki mały serwis klimatyzacji, kawałeczek dalej wulkanizacja.
Gościu nie jest najtańszy, ale wg mnie robi to wszystko bardzo fachowo, zarówno w poprzednim aucie, jak i w bieżącym nie mam żadnych problemów z w/w warsztatem
No i sam miał kiedyś nowego Accorda, teraz nie wiem, bo klimę serwisuję raz na dwa lata:)
sebekColt97 - 14-07-2010, 13:07
Klime napełniałem niedawno w CNF na ul. Kartuskiej. Poza tym przegląd i wymiana filtra kabinowego. Odgrzybianie metodą ozonowania. Nie do końca mam przekonanie do tej metody ponieważ po wyjeżdżie z warsztatu w aucie był nieprzyjemny zapach, albo za krótko albo coś nie tak zrobili, nie wiem czy macie jakieś doświadczenia z warsztatem CNF? Do obsługi w biurze, nie mam w sumie zastrzeżeń, być może mechanicy zajmujący klimatyzacją są niedoświadczeni?
Krzyzak - 14-07-2010, 21:17
sebekColt97 napisał/a: | czy macie jakieś doświadczenia z warsztatem CNF? |
koledze robili tam serwis felg i opon w Galancie GDI - zapłacił (prostowanie, wyważanie, pompowanie) 200 zł za koło a okazało się, że są niewyważone, krzywe i dokręcone tak, że trzeba było używać 1.5 m przedłużki by je odkręcić...
chodzi o CNF na Kartuskiej, bo chyba są też w innych miejscach
|
|
|