To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - środkowy nawiew

Anonymous - 25-09-2006, 19:17
Temat postu: środkowy nawiew
Nie znalazłem tego w innych postach, więc pytam: na środkowej konsoli są dwie kratki nawiewowe, a przy prawej regulacja z oznaczeniem niebieskim i szarym - pierwszy raz widziałem takie coś o co w tym chodzi, kręcę tym i różnicy nie widzę - co to jest?? :roll:
saphire - 25-09-2006, 19:35

Zobaczysz jak włączysz klimę. Gdy na niebiesko ustawisz - dmie zimne z klimy tą kratką a jak ustawisz na szare to tą będzie dąć powietrzem nie zchłodzonym a innymi kratkami zimnym chyba że pokombinujesz z ogrzewaniem to da się tak ustawić że na nogi leci ciepłe, na szyby zimne z klimy.

PS. pociągnij zobie z FAQ -> download instrukcje po polsku do Carismy i poczytaj - jest tam to opisane.

Cezar - 25-09-2006, 19:36

saphire - 25-09-2006, 19:38

Cezar - z nieba mi spadasz - widzę że masz instrukcję i cyfraka - możesz cyknąc fotkę z tabelką wyboru olejów? Tą gdzie się wybiera od jakiej do jakiej temperatury jaki olej.
Potrzebuję tego pilnie a ta co w instrukcji w download jest nieostra i nieczytelna.
Dzięki na zapas...

EDIT: Strona z instrukcji 9-4

Cezar - 25-09-2006, 19:48

saphire, fotka ta pochodzi ze sciagnietej instrukcji.
Sorki, ale nie potrafie Ci pomoc :|

saphire - 25-09-2006, 20:29

Hmm no ta wystawiona na forum to chyba jakas inna jest bo ta fota jest zupełnie inna niż to co jest w tym naszym forumowym pdf'ie więc jak masz tą lub jakąś inna instrukcję w dobrej jakości to może sie podzielisz?
Chooper - 25-09-2006, 20:33

saphire - 25-09-2006, 21:06

Huh :) konkretnie to mi o ten wykres z instrukcji chodziło... bowiem badam pewną sprawę - w rzeczy samej mam nalepke na spodzie maski a licznikiem kilometrow kiedy był wymieniany w mojej Cari stwierdzającą iż to Mobil1 0W50 (sic!) a istniał wogóle taki kiedyś?
Chooper - 25-09-2006, 21:26

saphire napisał/a:
ari stwierdzającą iż to Mobil1 0W50 (sic!)

istniał i istnieje raczej nadal

Generalnie zasada jest taka, że olej przystosowany jest do pracy w jakimś przedziale temperatur środowiska w którym uzytkuje się auto.
Piwerszy numer odpowiada za średnią dolną granicę tego przedziału, a drugi za górną, czyli 0W50 dostosowany był do pracy przy średnich temp. od 0 do 50 stopni.

saphire - 25-09-2006, 22:01

No to zobaczcie to KLIK