Archiwum - Chce kupić autko prosze o ocene
Ggregor1 - 02-04-2010, 12:58 Temat postu: Chce kupić autko prosze o ocene http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11884952
Mario - 02-04-2010, 20:40
Mam nadzieję, że Cichanos nie obrazi się jak go tu zacytuję bo o tej carismie bylo właśnie cos już pisane w innym temacie.
Cichanos napisał/a: | Może nie zrozumiałem tego co napisał sprzedający.
Ale osobiście takich Carism w RFN widziałem trzy. Jedna w ASO Drezno, druga przy autohofie Texaco przy Hannoverze a trzecia pomykała sobie landówką gdzieś w południowych Niemczech.
Na pewno jedna z nich miała normalne klosze po lifcie. Ale pod plastikiem właśnie takie "soczewki". Wszystkie miały takie naklejki typu : "Mitsubishi" lub "Mit ... Carisma GDI Sport coś tam". W środku niczym się nie różniły od bogatszych wersji. Jakaś skórka, czasem imitacja drewna etc.
Więc uważam że to wybieg sprzedającego użycie słowa "jedyna" i "Formula 1". Trochę go poniosło. Ale to handlarz więc to normalne że na każde auto będzie chciał znaleść kupującego więc i wszystkie chwyty dozwolone. |
A ode mnie - jak Ci się ona podoba to myślę, że można by ją obejrzeć z bliska
carismax - 02-04-2010, 20:44
Powiem krótko... bleeee
(ale oczywiscie to tylko moja opinia )
Auto z wyglądu troche przesadzone a pod maską tylko 1.8 GDI
Saqu - 02-04-2010, 20:47
Tutaj za wiele powiedzieć nie można, powiemy, że coś było malowane a sprzedający powie, że to na potrzebe tuningu itp.
Zawsze byłaby to jakaś odmiana i fakt faktem tak najgorzej nie wygląda Gdyby nie te dziury na światła byłaby całkiem ciekawym egzemplarzem
carismax napisał/a: | Auto z wyglądu troche przesadzone a pod maską tylko 1.8 GDI |
Nie liczy się silnik a dusza samochodu hehe
Nie no tutaj nie ma zależności wygląd a silnik. Malucha tuningują na super wygląd a zostaje jednostka 24KM, i na odwrót, wsadzają 1.3 turbo a z zewnątrz bez zmian
Mario - 02-04-2010, 20:47
carismax napisał/a: | Auto z wyglądu troche przesadzone a pod maską tylko 1.8 GDI |
No nie tylko
A i jeszcze przydało by się zdjęcie silnika, którego w tej ofercie brak
Ggregor1 - 03-04-2010, 08:39
MaRIo_ napisał/a: | Mam nadzieję, że Cichanos nie obrazi się jak go tu zacytuję bo o tej carismie bylo właśnie cos już pisane w innym temacie.
Cichanos napisał/a: | Może nie zrozumiałem tego co napisał sprzedający.
Ale osobiście takich Carism w RFN widziałem trzy. Jedna w ASO Drezno, druga przy autohofie Texaco przy Hannoverze a trzecia pomykała sobie landówką gdzieś w południowych Niemczech.
Na pewno jedna z nich miała normalne klosze po lifcie. Ale pod plastikiem właśnie takie "soczewki". Wszystkie miały takie naklejki typu : "Mitsubishi" lub "Mit ... Carisma GDI Sport coś tam". W środku niczym się nie różniły od bogatszych wersji. Jakaś skórka, czasem imitacja drewna etc.
Więc uważam że to wybieg sprzedającego użycie słowa "jedyna" i "Formula 1". Trochę go poniosło. Ale to handlarz więc to normalne że na każde auto będzie chciał znaleść kupującego więc i wszystkie chwyty dozwolone. |
A ode mnie - jak Ci się ona podoba to myślę, że można by ją obejrzeć z bliska |
A propos tej "formuły 1" pisze w wikipedii o tej wersji:
"...zaprezentowało model Carisma Dynamics. Ze specjalistami z Formuły 1 przemodelowano nadwozie oraz zaopatrzono samochód w felgi o rozmiarze 17 cali..."
kaiko - 05-04-2010, 22:46
wiesz, sam osobiście zawsze miałem dystans do samochodów, które zawierają dużo różnych udziwnień. Dlatego bo one reprezentują trochę kierowcę - w końcu sam zdecydował się na zakup takich, a nie innych, bo się z tym jakoś tam utożsamia. I moim skromnym zdaniem no jest to ryzykowny zakup. Jak popatrzysz po ulicach na tych, którzy mają ułańską fantazje to przeważnie zobaczysz auta z nalepkami, "felami" etc. dlatego sam osobiście podszedlbym z rezerwą. Trzy kilometry przejechane z dbałością i delikatnością naprawdę mniej zużyją silnik, mechanikę auta i zawieszenie niż 1 kilometr "rakietowej", agresywnej jazdy. Nie mówię że wszyscy, ale przeważająca cześć tych od nalepek i plastików jeździ bardzo agresywnie.
Zawsze tak uważałem i jak widzę takie udziwnienia na aucie to mi się włącza czerwona lampka. Sam pomyśl... widziałbyś starszego kulturalnego pana w takim aucie czy młodego połykacza kilometrów z nałogiem palenia gumy na zakretach?
Tyle moich uwag. Powodzenia w zakupach
Ggregor1 - 08-04-2010, 21:50
szukam dalej dzieki za szybkie odpowiedzi jak cos wypatrze to wrzuce tu na forum
|
|
|