Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Gasnie po przełączeniu na gaz
Tayiba - 02-04-2010, 22:21 Temat postu: [Cari 1.6] Gasnie po przełączeniu na gaz Witam
Jestem nowym uzytkownikiem tego forum wiec na wstepie prosze o wyrozumialosc.
Niedawno zakupiłem Misia Carisme 1.6 + LPG BRC 96r. Po przegladzie i wymianie plynow, olei eksploatacyjnych chodzi bardzo dobrze, lecz z tego tytulu ze ma gaz postanowilem wyczyscic przepustnice. Od tego czasu po przelaczeniu na gaz poprostu gasnie a na benzynie pracuje bardzo dobrze obr utrzymuja sie na 1100-1200 w zaleznosci od temp silnika, obroty nie faluja itp. Przed czyszczeniem przepustnicy chodzila na gazie bez zastrzezen. Dodam jeszcze ze dzis odlaczalem akumulator poniewaz ustawialem kierownice prosto bo poprzednikowi sie "nie chcialo"... Mial moze ktos taki przypadek? Prosze o porady i ew. pomoc Pozdrawiam
zbycho77 - 02-04-2010, 22:31
Może rozprogramował się komputer. Nie wiem jak to jest w BRC, ale znajomy gazownik mówił mi, że w polskich Stag'ach zdarza się, że po rozłączeniu akumulatora gubi mapę wtrysków gazu. Z autopsji Ci nie jestem w stanie pomóc, bo nie miałem takiego przypadku, ale pierwszą rzecz jaką bym robił na Twoim miejscu, to sprawdził mapy wtrysku (zakładam że LPG sekwencja). Jak nie masz odpowiednich interfejsów itp. podjedź do zakładu gdzie montują instalacje LPG, to ci sprawdzą. Pozdrawiam.
Tayiba - 04-04-2010, 18:28
Niestety jest to zwykla instalacja BRC z 2005r, w przyszlym tygodniu podjade do gazownika to odpowiem czy to rzeczywiscie mapy wtrysku, pzdr
plecho1 - 04-04-2010, 22:29
Miałem też zwykły BRC i odłączenie aku nie miało znaczenia. Sprawdź bezpieczniki od instalacji i przewody na zaworach elektromagnetycznych, jeden przy filtrze gazu a drugi przy parowniku, to wygląda na to że coś zruszyłeś i teraz nie łączy.
Tayiba - 05-04-2010, 12:56
Wszystko juz gra, okazalo sie ze byl przepalony bezpiecznik i urwany kabelek przy parowniku. Teraz chodzi jak nalezy Dzieki wielkie za pomoc
|
|
|