To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Dziwny metaliczny dzwiek...

Robson86 - 25-09-2006, 22:49
Temat postu: Dziwny metaliczny dzwiek...
Witam!
Mam pytanko! Przed chwilka jechalem moja Carisma GDI przez miasto, stanolem na swiatlach i pomyslalem -wylacze radio i poslucham brzmienia silnika :mrgreen: :mrgreen:
...zapalilo sie swiatlo zielone, ruszylem i zauwazylem,ze przy lekko wcisnietym pedale gazu (delikatnym rozpedzaniu sie) na kazdym biegu tak od 2,5 tys.obr do 3,0 tys.obr delikatnie slychac taki dziwny metaliczny dzwiek, cos jakby bardzo delikatne drzenie metalu- z przodu samochodu ( no moze z pod spodu-siezko namierzyc )
Wiecie moze co to moze byc???
Z gory dzieki za odp.
Pozdrawiam

Matejko - 25-09-2006, 22:52

oslona na wydechu przy laczniku elastycznym - widzac tytul tematu chcialem zapytac przy jakich obrotach slychac ten dzwiek i mialem napisac ze jesli przy 2.5-3 tys obr to to cos :mrgreen:
Chooper - 25-09-2006, 22:52

mam to samo w mniejszym zakresie obrotów (od 1100 do 1200), ale najpewniej to to samo. Luźna któraś z osłonek wukładu wydechowego (najpewniej ta nad łącznikiem lestycznym, albo przy kolektorze. I jak zwiekszasz obroty, to drży i dzwoni.
Robson86 - 26-09-2006, 23:04

Znalazlem :mrgreen: :mrgreen: , urwala (przerdzewiala) sie obejma zaraz za katalizatorem... Jutro smigne gdzies i sprobuje taka kupic-dzieki
pozdroo

Matejko - 26-09-2006, 23:39

ciepnij pomogl :)
Krzyzak - 27-09-2006, 08:00

mi też jakiś czas temu przerdzewiał kawałek tej osłony między plecionką a katem - kupiłem wtedy opaskę zaciskową ze stali nierdzewnej za całe 1.50 zł i zacisnąłem kawałek dalej - na zdrowym materiale
ten patent trzyma już 3 lata

Robson86 - 27-09-2006, 10:58

...ciepnalem :mrgreen: :mrgreen:
i dzieki za odp :D
Pozdroooo