[92-96]Colt CA0 - [ALL] Demontaż Kokpitu
Anonymous - 26-09-2006, 11:28 Temat postu: [ALL] Demontaż Kokpitu Posiadam colta `95 silnik 1.3 , mam przepalone diody podswietlające pokrętła i przełączniki na kokpicie, mam pytanko jak można dostać sie do diod by je wymienić, czy muszę demontowac całość????? Z góry dziękuje za wszystkie porady.
harpagan - 26-09-2006, 11:45
O ile z samym oswietleniem kokpitu nie ma wiekszego problemu to przelaczniki wymagaja troche cierpliwosci.
Zeby dostac sie do podswietlenia wskaznikow od nawiewow oraz popielniczki i schowka obok niej to wlasciwie odkrecasz tylko 2 srubki. Mieszcza sie one tuz pod srodkowym nawiewem. Odkrecasz i delikatnie zdjemujesz odczepiajac zaczepy. Teraz juz widzisz kabelki idace do podswietlenia i idac za nimi dochodzisz do miejsc gdzie sa zaczepione. O ile dobrze pamietam na gorze sa 2 zarowki i 2 do zapalniczki i schowka. Wymiana jest dziecinnie prosta.
Schody zaczynaja sie przy podswietleniu przyciskow. Wiekszosc tych przyciskow jest na zaczepach wiec wymontowanie z kokpitu jest dosc proste. Kazdy przycisk trzeba rozebrac a to juz wcale nie jest takie latwie i zajmuje troche czasu i w noim przypadku stracilem tam troche nerwow . Z zarowkami tez troche trzeba sie pobawic i powyginac nozki. Nie zapomnij pozakladac tych kolorowych kondonkow bo gole zarowki swieca moim zdaniem naprawde brzydko. Skladania to juz bulka z maslem. U mnie czas calej operacji przy wymianie wszystkich zarowek to jakies poltorej godziny zakladajac ze robilem to naprawde spokojnie
Powodzenia
Anonymous - 26-09-2006, 12:03 Temat postu: Re: Demontaż Kokpitu
argie1 napisał/a: | Posiadam colta `95 silnik 1.3 , mam przepalone diody podswietlające pokrętła i przełączniki na kokpicie, mam pytanko jak można dostać sie do diod by je wymienić, czy muszę demontowac całość????? Z góry dziękuje za wszystkie porady. |
zgłoś sie do wichury1 ma potrzebne schematy do demontażu kokpitu od colta
Hubeeert - 26-09-2006, 12:10 Temat postu: Re: Demontaż Kokpitu
SEBULBON napisał/a: | argie1 napisał/a: | Posiadam colta `95 silnik 1.3 , mam przepalone diody podswietlające pokrętła i przełączniki na kokpicie, mam pytanko jak można dostać sie do diod by je wymienić, czy muszę demontowac całość????? Z góry dziękuje za wszystkie porady. |
zgłoś sie do wichury1 ma potrzebne schematy do demontażu kokpitu od colta |
A nawet na forum w dziale Colt FAQ sa wklejone skany z serwisówki...
Anonymous - 26-09-2006, 16:42
Witam. Mam colta 94 r 1,3 i żadne przyciski nie sa podświetlone. Tak ma byc czy są poprzepalane. Pozdrawiam. Jeżeli się maja palic to jakie. Pozdrawiam.
Anonymous - 26-09-2006, 17:04
przyciski powinny byc podswietlone, zarowki takie malutkie z wasikami nie znam oznaczec, moze znajde fotke
Anonymous - 26-09-2006, 19:30
Jeszcze jedno pytanie. Czy przyciski się podswietlają tylko w wyniku włączenia przełącznika czy pala sie cały czas. I jakie przełączniki się palą? Pozdrawiam.
ROMEL - 26-09-2006, 20:21
Przełączniki świecą sie a nie palą po włączeniu swiateł postojowych lub mijania... w każdym razie postojówki muszą świecić - po włączeniu samego przycisku zmienia on kolor świecenia lub zapala sie jakać kontrolka lub diodka...
Pozdrówka
harpagan - 26-09-2006, 23:16
lorek10 napisał/a: | Jeszcze jedno pytanie. Czy przyciski się podswietlają tylko w wyniku włączenia przełącznika czy pala sie cały czas. I jakie przełączniki się palą? Pozdrawiam. |
Tak jak Romel napisal po wlaczeniu swiatel powinny swiecic sie wszystkie przelaczniki. U mnie jedyny ktory "reaguje" na wcisniecie to podgrzewanie tylnej szyby/lusterek. Cala reszta po zaatakowaniu palcem pozostaje bez zmian z tym ze zapala(zaswieca? ) sie odpowiednia kontrolka na zegarach (poza przednimi przeciwmgielnymi)
Anonymous - 29-09-2006, 10:25
3 raz to rozbierałem więc doszedłem do wprawy
Wyd mi się tylko że przycisk od awaryjnych świeci/mruga tylko jak sie je włączy... Czy u Was świeci non stop?
To jest rozebrany przycisk od podgrzewania tylnej szyby. Jak sie nazywają te żarówki?
One są w takich gumkach w kształcie litery T.
Rozumiem że trzeba kupić same żarówki i wpasować w te gumki tak?
harpagan - 29-09-2006, 14:01
Ficu865 napisał/a: |
Wyd mi się tylko że przycisk od awaryjnych świeci/mruga tylko jak sie je włączy... Czy u Was świeci non stop?
|
Glowy nie dam uciac ale u mnie on swieci caly czas a przy wcisnieciu z samym przyciskiem nic sie nie zmienia
Ficu865 napisał/a: |
To jest rozebrany przycisk od podgrzewania tylnej szyby. Jak sie nazywają te żarówki?
One są w takich gumkach w kształcie litery T.
Rozumiem że trzeba kupić same żarówki i wpasować w te gumki tak?
|
Tak dokladnie kupujesz same zarowki i bawisz sie w przekladanki
Nazwy nie pamietam ale na wolumenie dobrali mi w sumie bez problemow. Co prawda byly leciutko dluzsze niz oryginaly ale zmiescily sie i swieca bez zarzutow.
Anonymous - 06-10-2006, 21:46 Temat postu: Re: Demontaż Kokpitu Dzieki , za wszystkie podpowiedzi, troche czasu mi to zajelo , ale juz wszystkie zaroweczki mam wymienione. Podswietlone tez sa przyciski: podgrzewanie tyjnej szyby, po wlaczeniu zapala sie jeszcze mala punktowa dioda oraz przycisk swiatel przeciwmgielnych.
Hubeeert - 06-10-2006, 21:48
No to jak uważasz że ktoś pomógł to kliknij "POMÓGŁ" pod jego postem
PiotrekSL4 - 11-09-2007, 19:19
Jak wyjąć żaróweczki od podświetlania zegarów??? Problem polega na tym że odkręcając wszystkie 4 śrubki które trzymają licznik, nie mogę go wyjąc. Pewnie trzyma linka od prędkościomierza?? Jak ja poluzowac/odkręcić abym miał dostęp do żarówek. A moze trzyma tam cos jeszcze?? I jeszcze jedno moje pytanie: czy są tam takie same żaróweczki jak od podświetlania nawiewu, popielniczki itp... i ile ich tam jest??
Pozdrawiam
Hugo - 11-09-2007, 19:38
PiotrekSL4 napisał/a: | czy są tam takie same żaróweczki jak od podświetlania nawiewu, popielniczki itp... | Nie. Są większe o oznaczeniu W5W.
|
|
|