To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - Prośba o wycenę auta.

MWMG - 07-04-2010, 10:16
Temat postu: Prośba o wycenę auta.
Witam. W czerwcu kończy mi się ubezpieczenie, a jest dość wysokie, dlatego postanowiłem sprzedać auto. Jest to Lancer 1.5 GLXi '91, 155 000 przebiegu. Problem w tym, że ostatnio miałem kolizje, co widać na zdjęciach. Koledzy, jak myślicie, w całości/na części? Ile mógłbym za niego wołać? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

mkm - 07-04-2010, 11:58

Biorac pod uwage rdze, uszkodzenia, niewiadomy przebieg (licznikowy raczej nierealny) , ceny "konkurencji" na aledrogo i ilosc pieniedzy potrzebne do doprowadzenia auta do porzadku sadze, ze za 500zl sprzedasz go w miare szybko.
Maretzky85 - 07-04-2010, 12:20

Smutna prawda. Zgadzam się z przedmówcą. Ewentualnie na części możesz więcej wyciągnąć.
Anonymous - 07-04-2010, 20:54

Patrząc na uszkodzenia i na ceny ASO, bo mitsubishi nie ma zamienników jest to szkoda całkowita bowiem lancer z tych lat (90-92) bazowa wartość to w granicach 1500-2300 zł. Koszt naprawy wg ubezpieczalni to na pewno grubo powyżej 5tyś. zł.
Pozdrawiam i zgadzam się z poprzednikami 500zł to dobra cena

mouseman - 07-04-2010, 21:21

Witam,
ja bym nie był taki pesymistyczny. Jestem po wydaniu dosyć sporej kwoty za remont przodu oraz OC za tył i nie żałuje bo mam dość szukania kolejnych szrotów eksponowanych na allegro itp serwisach.

Jak wyglądają słupki progi oraz komora po uderzeniu?
Czy stłuczka była z twojej winy?

Jeżeli otrzymasz odszkodowanie OC a będzie to kwota prawdopodobnie 1200-1500 to jest szansa zmieścić się z naprawą.
Drzwi przednie, tylne, spojler około 400 zł
blacharz plus malowanie około 1100-1400(z cieniowaniem) zł

Chyba że auto jest zaniedbane pod względem układu jezdnego to faktycznie sprzedaż na części bardziej będzie się opłacać

MWMG - 07-04-2010, 22:00

mouseman napisał/a:
Jak wyglądają słupki progi oraz komora po uderzeniu?

Wszystko jest ok, oprócz wgnieceń widocznych na zdjęciach, nie ma żadnych uszkodzeń.

mouseman napisał/a:
Czy stłuczka była z twojej winy?

Nie, a sprawca uciekł z miejsca wypadku, niestety nie mam co liczyć na ubezpieczenie, gdyż nie zdążyłem nawet zapisać tablic rejestracyjnych sprawcy.

mouseman napisał/a:
Chyba że auto jest zaniedbane pod względem układu jezdnego

Z układem jezdnym wszystko jak najbardziej wporządku.

mouseman - 09-04-2010, 11:58

No to na twoim miejscu bym sie ewentualnie zastanowił nad naprawą. Ostatnio na allegro widziałem w podobnym kolorze lancerka co twój, idealny dawnca. Ze sprzedażą na częsci chyba znacznie więcej zabawy jest niż to warte na dzień dzisiejszy
Pozdrawiam

[ Dodano: 09-04-2010, 21:53 ]
Tutaj:
http://moto.allegro.pl/it..._tylna_tyl.html
wygląda obiecująco na dawce