To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Uwaga - złodzieje rozpoczęli akcje wiosna - kradną felgi

todomki - 10-04-2010, 15:54
Temat postu: Uwaga - złodzieje rozpoczęli akcje wiosna - kradną felgi
Witam wszystkich
Piszę ku przestrodze, ktoś mi przedwczoraj próbowal ukraść felgę (standardowa przy wersji INVITE).
Odkręcili dwie nakrętki, zanim zorientowali się ze mam śruby zabezpieczające.
Z drugiej jednak strony myslę, że ktoś mógł cwaniakow spłoszyć, ponieważ w 15 minut mozna rozwalić każde zabezpieczenie.
Uważajcie w okolicach Pragi w Warszawie.

Pozdrawiam
Tomek

DjQuest - 10-04-2010, 18:38

Masz fabryczne felgi ? Jeśli tak to gostki latarki zapomnieli :) Fabryczne zabezpieczenia śrub takie z kwiatkiem niesymetrycznym nie do ruszenia w krótkim czasie i bez ciężkiego sprzętu.Trzeba jednak na wszystko uważać pewnie na wino brakowało :)
todomki - 10-04-2010, 21:46

Tak, felgi są fabryczne. Zlodzieje probowali mi je zwinac w bialy dzien.
Jeszcze raz uwazajcie.
Pozdrawiam
T.

mkrawcz1 - 10-04-2010, 22:06

Może tylko nakrętek potrzebowali ;-)
Jak widać, tylko Auto Casco...

akbi - 10-04-2010, 22:55

mkrawcz1 napisał/a:
Może tylko nakrętek potrzebowali ;-)

brzmi to śmiesznie ... ale faktycznie tak może być ... mi 4 śruby zamieniono w Galu sezon (albo i dwa) temu

Cezar - 11-04-2010, 01:12

Koles pokazywal mi specjalny klucz do tych srubek zabezpieczajacych - dzieki niemu odkrecasz je jak zwykle :wink:
Czyli jak za robote bierze sie fachowa ekipa, to nie ma bata i nie ma felg :P

racer1972 - 11-04-2010, 12:59

To co mają wszystkie wzory kluczy do zabezpieczeń? No chyba nie uniwersalny... Do moich felg producent dodaje komplet nakrętek (20 szt.) i specjalną nakładkę do klucza więc same w sobie zastępują dodatkowe zabezpieczenie... Swoją drogą współczuję wam w tej Warszawce... Ostatnio pomagałem forumowiczowi,któremu dźwignęli całe auto w centrum... horror :evil:
Radassss - 12-04-2010, 09:05

ja widzialem kiedys taka nakladke na klucz ktora zamiast pustej przestrzeni w srodku mila pelno blaszek, nie wiem na jekiej zasadzie to dzalalo czy jakies sprezynki byly czy jak, ale dzialalo to na tej zasadzie ze gdziekolwiek tego nie przylozyles to poprzycisnieciu sie to do niemal kazdego wzoru opasowywalo (po prostu czesc blaszek sie cofala, a te co trafily na wolna przestrzen byly wyzej), oczywiscie nie byl to klucz do kradziezy falg ;) , ale przypuszczam ze do takiego procederu tez moze takie podobne urzadzenie sie przydac