To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Brak mocy, nie wkręcasię na obroty

tom580 - 11-04-2010, 14:47
Temat postu: Brak mocy, nie wkręcasię na obroty
Witam, mam problem z moją eclipse gst :cry: W trakcie ostatniej przejażdżki stracił na mocy i nie chciał przekroczyć 4tys obr. potem jak już wracałem do domu to zgasła. Jak ją uruchomiłem to usłyszałem mocne stukanie pod maską i zgasła. Teraz pali ładnie ale coś stuka w silniku, potem przestaje i po chwili zaczyna znowu stukać i tak w kółko, myślałem że to coś z regularorami zaworów i odstawiłem na warsztat. Mechanik stwierdził że z rozrządem i zaworami niby jest wszystko ok -no nie wiem jak to stwierdził nie zdejmując głowicy, a sprężanie na cylindrach ma odpowiednio 11,4 11,2 9,8 9,7. I powiedział że to coś poważniejszego ale on nie będzie się tego podejmował, i tak paru innych mechaników :x dlatego proszę o pomoc i uraczenie mnie waszą wiedzą na ten temat i co mogło by być tego powodem, gdyż chyba sam się będę brał za naprawe :shock:
bogdan54 - 11-04-2010, 22:02

Przeczytaj ten wątek , może pomoże .
http://forum.mitsumaniaki...=48750&start=15

tom580 - 11-04-2010, 22:50

Cóż przydatna lekturka, tylko że mi coś stuka i jestem pewien że w silniku, jest to głuchy metaliczny stukot i mi mechanicy od siedmiu boleści powiedzieli że to będzie coś z tłokiem, korbowodem albo panewką, i zanim zabiore się do rozkręcania mojej perełki chciałbym zaczerpnąć trochę informacji od ludzi z większą wiedzą na temat miśków co mogło by być tego przyczyną :mrgreen:
londolut - 11-04-2010, 23:11

tom580, stuka jednostajnie nie zależnie od prędkości obrotowej?
tom580 - 11-04-2010, 23:20

tak jak odpali to jest cicho po chwili zaczyna stukać i za jakiś czas przestaje, potem znowu zaczyna no i jak dodaje się obroty to też i za każdym razem jest ten sam metaliczny równostajny głuchy stukot
bogdan54 - 12-04-2010, 15:29

Tom580 przeczytaj mojego posta ze zrozumieniem . Reszta należy do Ciebie .Pozdrawiam Bogdan54 .
tom580 - 10-05-2010, 19:42

No cóż po długiej nie obecności dotarłem do domku i po zdjęciu głowicy muszę stwierdzić, że to tłok stukał delikatnie w głowicę :( i chyba mam durzy problem :-X