To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Pompa wspomagania

rectronic - 12-04-2010, 19:55
Temat postu: Pompa wspomagania
Witam koledzy mam problemy z wspomaganiem pompe mam taką
http://moto.allegro.pl/it...spomagania.html
a właściwie identyczną a objawy takie jak skręce do oporu kołami do momentu w ktorym pompa zaczyna bardziej sie wysilać (w każdym aucie tak jest) to z mojej cakłiem ochoczo dopier......... płyn wpada na koło pasowe i dalej dzieje sie sama poezja płyn pod wyływem oenrgi odśrodkowej potrafi dotrzec wszędzie ostatnio z nadmiaru nasmarowania spadają mi przewody od spryskiwaczy ale mniejsza wydaje mi sie ze płyn sobie ucieka cały czas tylko mniej albo wcale ale jak dostaje wysiłku obrowy wyższe albo wiecej krecenia to ma na mnie wyj.... juz rozebrałem pinde i wymieniłem simmering na wale ale dali w ic jakis taki nie za specjalny miał może ktos podobne historie z takimi pompami ?? proszę o pomoc bo dolewanie oleju znudzilo mi sie juz za czasów jazdy 50ccm

kamil4711 - 12-04-2010, 20:55

jaki to wogóle model ?
u mnie załawiły sprawę dobre zaciski na przewody no i dobre przewody , może dolewasz do zbiorniczka płyny za dyrzo

rectronic - 13-04-2010, 01:18

nie wiesz płynu jest akurat ale te śmieszne cybanty nakładane to mnie troche zastawawiały szczerze myślisz ze to moze byc to model bez nazwy pow 06r. 5g?
kamil4711 - 13-04-2010, 17:15

rectronic napisał/a:
nie wiesz płynu jest akurat ale te śmieszne cybanty nakładane to mnie troche zastawawiały szczerze myślisz ze to moze byc to model bez nazwy pow 06r. 5g?

przewody powinny wytrzymywać ciśnienie , mniejsze czy wieksze a u ciebie sie leje po całym silniku z tego co zrozumiałem , ogarnij to i sprawdź , napewno pomoże a i nie zaszkodzi