To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance Kombi 2000, Kobyłka (Warszawa), manual

randy - 14-04-2010, 01:18
Temat postu: [EAx 97-04] Avance Kombi 2000, Kobyłka (Warszawa), manual
Witam
Jestem na forum nowy ale od jakiegoś czasu szukam właśnie galanta interesuje mnie najmocniejsza jego wersja dlatego szukam v6
kwota do wydania to około 25tys (chciałbym się zmieścić w pierwszym servisie )
co myślicie o tym aucie

link do aukcji http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11679035

Kod:
Rok produkcji: 2000, 158 000 km, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, czujnik parkowania, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

Sprowadzony na dniach Mitsubishi Galant 2.5 V6 z Niemiec
Wyjątkowo zadbany egzemplarz który posłuży kolejnemu właścicielowi jeszcze wiele lat.
Sprawdzany czujnikiem lakieru i moim doświadczonym okiem - BEZWYPADKOWY !!!
Serdecznie polecam !!!
WAŻNE !!! Samochód sprzedaję na felgach stalowych z dobrymi oponami zimowymi (Continental) na których został sprowadzony !!!
Felgi aluminiowe 17" (widać na zdj.) org. Mitsubishi z nowymi oponami Continental z 2009 roku do kupienia osobno jeżeli ktoś reflektuje - zostały mi z poprzedniego galanta którego sprzedałem w zeszłym roku.
ZAPRASZAM
Polska , 14 km od Warszawy (woj. mazowieckie),
tel.: +48 515 249904

Kmer - 14-04-2010, 06:36

Auto bylo opisywane tu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49970
robertdg - 14-04-2010, 10:36

Kmer, to nie to samo auto, inny rocznik, inne halogeny, inny kolor.

Zaślepka zderzaka się nieco rózni, ale to żaden problem, ponadto auto prosto po myjni więc ciężko powiedzieć coś więcej na jego temat, ponadto brak zdjęc komory silnika.

fj_mike - 14-04-2010, 17:36

Auto faktycznie inne. Nie można nic złego o tym aucie powiedzieć, dobrego też. Dolączam do opinii robertdg. Poproś o zdjęcia komory silnika.

Tutaj polecam lekturę FAQ przed zakupem.

Mały tutorial odnośnie wstawiania zdjęć.

tucci - 14-04-2010, 22:08

Auto jak najbardziej godne uwagi, przeczytaj lekture, przestudiuj sprawy, na ktore trzeba zwrocic uwage, bierz mechanika, lec go obejrzec :wink:
rqm - 14-04-2010, 23:05

Oglądałęm tego galanta i wrażenia mam mieszane. Korozja na tylnych rantach już widoczna. Nie sprawdzałem lakieru czujnikiem wiec nie wypowiem sie na ten temat. Brak jednej zaślepki rylingów. Szyba przednia wymieniania. Hamulce tył w kiepskim stanie. Wnętrze ok w dobrym stanie. Sprzęgło łapię bardzo nisko - inaczej całkiem jak w reszcie sprawdzanych galantów 2,5 V6. Zawieszenie nie puka, kierownica nie ma luzów. Ja się nie skusiłem bo uważam że trochę cana za wysoka w porównaniu do stanu.
robertdg - 14-04-2010, 23:25

rqm, dobrze wiedziec takie rzeczy, bo przynajmniej wiadomo na czym urwać cene
rqm napisał/a:
Korozja na tylnych rantach już widoczna.
taka przypadłośc, wiec trzeba usuwac natychmiast po zakupie aby sie móc cieszyc
rqm napisał/a:
Brak jednej zaślepki rylingów.
sama raczej nie wyskoczyla wiec ktos musial grzebac, moze przy wymianie szyby nie zostala założona
rqm napisał/a:
Szyba przednia wymieniania.
Niestety element eksploatacyjny, zdarzaja sie uszkodzenia od kamyczków wylatujacych spod kół aut, albo akty wandalizmu
rqm napisał/a:
Hamulce tył w kiepskim stanie.
Pewnie nie wymieniane od nowosci, w 10-o letnim aucie trzeba sie z takimi rzeczami liczyc
rqm napisał/a:
Sprzęgło łapię bardzo nisko
ten watek moze miec wiele przyczyn, najdrozszy koszt w tym przypadku to wymiana sprzegla - norma auto ma swoje lata i przebieg
rqm napisał/a:
Ja się nie skusiłem bo uważam że trochę cana za wysoka w porównaniu do stanu.
Podejrzewam ze z wymienionych rzeczy urwałbys okolo tysiaka na tym aucie, tymbardziej ze sprzedawca oferuje za doplata alum felgi (eh te zagrania handlarzy :roll: )

Ujmujac krótko wyrywajac takie auto za 15tys zł tez nie mozna sie spodziewac rewelacji, to jest auto uzywane i niestety trzeba liczyc sie z kosztami, jezeli by sie okazalo ze auto bylo skladane z dwóch to faktycznie straszna lipa, jakbys miał dać za zadbany model 25tys zł to tez być nosem krecil ze cena za wysoka, ale za to ciezko byloby sie do czego przyczepic, tu jest wybór "albo rybki albo akwarium" Nie demonizujmy, to tylko samochód, do tego używany, wiec z pewnymi kosztami trzeba sie liczyc.

Cacper - 15-04-2010, 17:33

Dodam jeszcze, ża akcyza i inne opłaty to z pewnością nie 1500 zł a raczej bliżej 3000 -3500 zł. Ponadto przednia szyba od strony kierowcy źle zamontowana. Nie jest to z pewnością auto do którego link podał Kmer - skrzynia automat i inna kierownica. Pozdrawiam
SiM - 15-04-2010, 21:52

robertdg napisał/a:

rqm napisał/a:
Szyba przednia wymieniania.
Niestety element eksploatacyjny, zdarzaja sie uszkodzenia od kamyczków wylatujacych spod kół aut, albo akty wandalizmu

To prawda. ja w swojej Hondzie wymieniałem 2 razy szybę w ciągu roku: Zaraz po zakupie - doniczka spadła z balkonu, a drugi to kamyk z wywrotki.