To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Cieknący magiel... i skrzynia

umberlee - 14-04-2010, 12:39
Temat postu: Cieknący magiel... i skrzynia
Witam,

mam pytanko odnośnie maglownicy i skrzyni.
Posiadam wersje E56 USA z silnikiem 2.4 SOHC (96 rok), ostatnio wykryto wyciek z maglownicy. Chciałbym pokusić się o wymianę tego elementu na używany gdyż regeneracja przekracza moje możliwości finansowe. Włożyłem już kupę pieniędzy w tego Gala i nie opłaca mi się go już sprzedawać.
Czy maglownica od modelu E55 także będzie pasowała? Prosiłbym o poradzenie od jakich modeli mogę dobrać tą część i czym się kierować przy zakupie tak aby nie trafić na cieknącą.

Znalazłem coś takiego LINK ALLEGRO, nada się? Co oznacza to "B" przy 2.0?
Jest niby gwarancja rozruchowa... Ciekawe czy obejmuje także wycieki :)

A może ktoś z was posiada taką część? :)

Druga sprawa to wyciek ze skrzyni. W warsztacie odradzili mi cokolwiek i poinformowali że za samo zdjęcie skrzyni biorą 500zł. Naprawdę jest tak dużo pracy z tym?

Proszę o pomoc. Jestem mocno zdesperowany 8)

Update :) :

Znalazłem firmę LINK która zregeneruje mi magiel za 550zł. Co o tym myślicie?

robertdg - 14-04-2010, 14:32

umberlee, regeneracjia maglownicy to koszt od 250 do 800zł w mojej okolicy, wszystko zalezne jest od jej stanu technicznego, gwarancja rozruchowa znaczy ze maglownica bedzie dzialac i wspomaganie bedzie dzialac, a ze ona bedzie wyła czy tez bedzie ciekla to juz inna sprawa, z ktorej strony masz wyciek na skrzyni :?:
umberlee - 14-04-2010, 20:42

ciężko mi powiedzieć z której... Słabo sie znam na mechanice, sproboje sam tam zajrzeć ale mechanik powiedział że z... uszczelnienia(?)

Update:

Cieknie z uszczelnienia półosi i chyba głowicy.
Dużo z tym roboty?