Tuning - Podtlenek Azotu --- NOS
jOkerek - 15-04-2010, 22:18 Temat postu: Podtlenek Azotu --- NOS siemanko wszystkim... zastanawiam sie nad montazem doladowania w postaci podtlenku azotu / moze ktos ma zamontowana taka instalacje w swoim aucie ? w tym temacie prosze opisywac swoje doswiadczenia o instalacji , wiedze, wskazania i przeciwskaznania...
Misieklbn - 03-07-2010, 14:53
U nas w Lublinie latają na NO2 jest nawet zakład który to wszystko montuje i pózniej serwisuje/dobija gaz http://www.eclipse.net.pl/viewtopic.php?t=6315 kolega z eclipse właśnie taką instalacje zamontował podobno o wieleeeee lepiej idzie, ale teraz z tego co wiem zakuwa silnik i robi cos ponad 500KM + 2x NOS pytaj w Procarze kolega Seba prawde Ci powie:)
jkrzysztof80 - 10-08-2010, 11:36
jOkerek, zakuj najpierw silnik potem możesz sobie założyć inaczej długo nie pojeździsz
anwi - 15-08-2010, 07:57
6a13 chyba ma jeszcze jakiś zapas wytrzymałości, i przy delikatnych strzałach odpowiednim wystrojeniu myślę ze bez zakuwania się obejdzie,
Voltron - 19-08-2010, 15:48
Kolega używał podtlenku w hondzie civic co prawda a nie w Mitsu ale mogę powiedzieć na ten temat tyle że nie jest konieczne zakuwanie żeby używać podtlenku ale trzeba ustawić tak podtlenek żeby strzał dawał mnie niż maks. żeby nie uszkodzić silnika. Z tego co wiem to zmniejsza się też z czasem żywotność silnika jeżeli nie jest zakuty.
kafar_1989 - 14-11-2010, 09:33
to mitsu z NOSem jest moje nie wymaga zakuwania silnika ale jesli chce sie wiecej dmuchac trzeba zmieniac pompe paliwa bo seryjna nie poda zbyt wiele benzyny jesli mowa o mokrym podlenku.
nerus - 13-03-2011, 22:52
fiole1 napisał/a: | 6a13 chyba ma jeszcze jakiś zapas wytrzymałości, i przy delikatnych strzałach odpowiednim wystrojeniu myślę ze bez zakuwania się obejdzie, |
ta tylko jaki jest duży zapas wytrzymałosci,nie wspomne o sprzegle i skrzyni
ale temat zakucia 6a13 byłby interesujacy
kafar_1989 napisał/a: | jesli chce sie wiecej dmuchac trzeba zmieniac pompe paliwa bo seryjna nie poda zbyt wiele benzyny jesli mowa o mokrym podlenku |
mokra to jedyna sensowna instalacja,suchy podtlenek jedynie do bardzo małych przyrostów mocy,przy większych można fajnie sobie tłoki wypalić
a szukam na forum o instalacjach podtlenku w miśkach i jestem zawiedzony
czy nikt z forum nie ma tego w połączeniu z 6a13
bo głównie o to zestawienie mi chodzi
kafar_1989 - 15-03-2011, 19:39
ja mam NOS w 4g63 aktualnie to juz z tego silnika sie zrobilo 4g63T mam mokra instalacje i jazda jest mega w wakacje prawdopodobnie zagosci juz direct port i zaloze 2 butle ktora lezakuje w domu
nerus - 15-03-2011, 20:11
kafar_1989 napisał/a: | ja mam NOS w 4g63 aktualnie to juz z tego silnika sie zrobilo 4g63T mam mokra instalacje i jazda jest mega |
jakie strzały dajesz temu 4g63
czytałem o Twoim wozidle,to widzę ,że masz dłubane w silniku
wiec nie będę pytał o wytrzymałość
ja włąśnie też myślałem o direct porcie,ale najpierw to silnik trzeba umocnić
kafar_1989 napisał/a: | w wakacje prawdopodobnie zagosci juz direct port |
a interesowałby Cię direct używka,oczywiście na 4 cylinderki jak coś to daj znać
hmm...ogólnie mówiąc mało popularny jest na forum temat podtlenku
kafar_1989 - 12-06-2011, 13:59
mysle ze jakies 75 koni to powinien Twoj silnik zniesc moj znosil bez problemu po zmianie pompy paliwowej a jak chcesz popisac o takich rzeczaach to pisz moze cos pomoge
nerus - 12-06-2011, 21:35
kafar_1989 napisał/a: | mysle ze jakies 75 koni to powinien Twoj silnik zniesc |
też tak sądzę.... o większych strzałach to można myśleć tylko po wzmocnieniu silniczka
kafar_1989 napisał/a: | jak chcesz popisac o takich rzeczaach to pisz moze cos pomoge |
jeśli chodzi o temat podtlenku to jest mi trochę znany,śmigałem już kiedyś na instalce Zex'a w innym wozidle
no,jedynie co to na dzień dzisiejszy myślę nad jakimś mocniejszym sprzęgłem
kafar_1989 - 12-06-2011, 22:21
spiek tylko trzeba sie przyzwyczaic albo jakies mocne Exedy
|
|
|