To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - [2.6] jaki silnik ?

cebul1987 - 16-04-2010, 11:00
Temat postu: [2.6] jaki silnik ?
witam...
Jest mozliwosc wlozenia innego silnika bez wiekszych przerobek do pajero 2.6 ? Jezeli tak to co musze zrobic, kupic, wymienic ? czy 2.5 TD bylby odpowiedni co musialbym dokupic prosze o pomoc bo autko juz mi stoi pol roku i nic. pozdrawiam

zbyszekm2 - 18-04-2010, 22:12

2,5 podejdzie spoko, ale będziesz musiał parę rzeczy przerobić.
cebul1987 - 19-04-2010, 18:39

a co dokladnie musialbym kupic oprocz silnika ? chcialbym wiedziec jaki to jest koszt bo nie wiem czy oplaci mi sie to przerabiac czy sprzedac to co mam w takim stanie i kupic calego dieselka chociaz wolalbym przerobke bo bude mam w calkiem fajnym stanie... THX
zbyszekm2 - 23-04-2010, 12:02

Sterownik świec żarowych, linkę gazu, trochę w instalacji trzeba pogrzebać. Podstawę filtra paliwa. zbiornik i rurki paliwowe zostają.
SikorKRK - 26-03-2013, 17:37

To mój pierwszy post wiec serdecznie wszystkich witam
Mam pajero 1 z silnikiem 2.6l a w zasadzie beż silnika :wink: . Chce wsadzić 3.0l V6 i mam pytanie: który silnik polecacie ( marka, model) ? Przerobiłem już dwa silniki 2.6 i jakoś w terenie nie dają rady. Zdaje sobie sprawe że trzeba będzie wsadzić silnik razem ze skrzynią. Przyznam że mam na oku silnik od terrano. Macie jakieś lepsze pomysły ?

-eSKa- - 01-07-2013, 09:34

SikorKRK napisał/a:
To mój pierwszy post wiec serdecznie wszystkich witam
Mam pajero 1 z silnikiem 2.6l a w zasadzie beż silnika :wink: . Chce wsadzić 3.0l V6 i mam pytanie: który silnik polecacie ( marka, model) ? Przerobiłem już dwa silniki 2.6 i jakoś w terenie nie dają rady. Zdaje sobie sprawe że trzeba będzie wsadzić silnik razem ze skrzynią. Przyznam że mam na oku silnik od terrano. Macie jakieś lepsze pomysły ?

Polecam Ci sprzedać auto -kupić cos innego będzie taniej.

zbyszekm2 - 01-07-2013, 10:53

@-eSKa-, po co odgrzewasz kotlety? Patrzysz na daty tych postów?