To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Jak sprawdzic wyposazenie?

bono - 18-04-2010, 07:58
Temat postu: [II 2.0 DID] Jak sprawdzic wyposazenie?
Czesc,

kupilem samochod z Belgii. Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia. Jak sprawdzic takie wyposazenie? Czy wizyta w ASO? Moze jakos w internecie po nr VIN? W szczegolnosci, chodzi mi o kwestie alarmu, immobilaizera, ktore beda potrzebne do ubezpieczenia AC.

Dzieki za podpowiedzi

pozdr

jorzyk1976 - 18-04-2010, 16:59

ja tez miałem podobny problem i chciałem po vin-nie sprawdzić wyposażenie w salonie (Białystok)i dostałem odpowiedź że mogą jedynie podać czy rzeczywiście serwisy są autentycznie robione a co przez to idzie czy książka nie jest lipna. co do wyposażenia nie dali mi odpowiedzi tłumacząc ze nie prowadza takowej identyfikacji.
bono - 19-04-2010, 23:29

dzwonilem do ASO i odprawiono mnie z kwitkiem - dostalem info, ze po vin nie podadza wyposazenia, bo "cos jeszcze pozniej moglo byc domontowane"...

takie tlumaczenie brzmi dla mnie idiotycznie, ale nie przekonam kogos z drugiej strony, ze powinien mi te wyposazenie podac

jestem zdziwiony cala sytuacja w szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze np. w bmw z taka informacja nie ma problemu, po nr vin otrzymuje sie bez problemu liste wyposazenia

pozdr

jorzyk1976 - 20-04-2010, 07:33

no tak mozna później coś domontować ale oni powinni mieć dane i te dane udostępnić z jakim wyposażeniem wyjechał samochód z fabryki
rezon - 20-04-2010, 07:39

bono napisał/a:
jestem zdziwiony cala sytuacja w szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze np. w bmw z taka informacja nie ma problemu, po nr vin otrzymuje sie bez problemu liste wyposazenia
podobnie w samochodach całej grupy VW, a prócz tego w bagażniku przy kole zapasowym jest wlepa z kodami wszystkiego co na pokładzie i taka sama w książce serwisowej.
bono napisał/a:
dzwonilem do ASO i odprawiono mnie z kwitkiem - dostalem info, ze po vin nie podadza wyposazenia, bo "cos jeszcze pozniej moglo byc domontowane"...
może dlatego, że dzwoniłeś. udzielanie takich info na telefon to trochę ryzykowne - nie wiadomo kto i w jakim celu dzwoni, no i kasy z tego ni ma :wink:
13zbyszek13 - 20-04-2010, 10:10

bono napisał/a:
Czesc,

kupilem samochod z Belgii. Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia. Jak sprawdzic takie wyposazenie? Czy wizyta w ASO? Moze jakos w internecie po nr VIN? W szczegolnosci, chodzi mi o kwestie alarmu, immobilaizera, ktore beda potrzebne do ubezpieczenia AC.

Dzieki za podpowiedzi

kolego w każdym salonie mitsu dostaniesz folder reklamowy z wyposażeniami i opcjami po szczególnego modelu.
A wogóle jak go sprowadziłeś to i tak będą zupełnie inne wyposażenia jak nasze krajowe , każdy kraj ma inną specyfikację

karol_alasz - 20-04-2010, 10:19

bono napisał/a:
kwestie alarmu, immobilaizera

Immobilizer ma fabryczny ,a jakże.... Wątpię żeby zagramanicą ktoś montował sobie jeszcze własny...Alarm mógł być ale to chyba na życzenie klienta więc tak czy siak chyba po VIN-ie nic by nie dało szukać...Chyba ,że po winie... :D

[ Dodano: 20-04-2010, 10:21 ]
13zbyszek13 napisał/a:
to i tak będą zupełnie inne wyposażenia jak nasze krajowe , każdy kraj ma inną specyfikację

Na przykład może mieć ale nie musi Całkowita Blokadę Drzwi...

[ Dodano: 20-04-2010, 10:23 ]
bono napisał/a:
Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia.

A to jak Ty go kupowałeś? Poprzedni właściciel nie mógł Ci powiedzieć co zamontował?Albo też z jakim wyposażeniem go kupił?Nawet jeśli poprzedni właściciel to salon samochodowy (co się zdarza przecież... samochód nówka ale już z drugiej ręki).

bono - 23-04-2010, 22:23

rezon napisał/a:
bono napisał/a:
podobnie w samochodach całej grupy VW, a prócz tego w bagażniku przy kole zapasowym jest wlepa z kodami wszystkiego co na pokładzie i taka sama w książce serwisowej.
bono napisał/a:
może dlatego, że dzwoniłeś. udzielanie takich info na telefon to trochę ryzykowne - nie wiadomo kto i w jakim celu dzwoni, no i kasy z tego ni ma :wink:

w ktorym miejscu w bagazniku tego szukac? nie wiem czy wszystkie outlandery tak maja - ja mam kolo zapasowe pod spodem...

w ksiazce nie mam listy wyposazenia

Wazzi - 24-04-2010, 04:35

Kolega pisal o autach VAG czyli Volkswagen AUdi Group a nie nie o Mitsu.
jorzyk1976 - 13-05-2010, 15:59

witam Kolegów ja częściowo znalazłem rozwiązanie na ten problem. napisałem pismo do centrali mitsubishi w warszawie o podanie wersji wyposażenia w oparciu o numer vin. uzasadniałem tym iż diler nie wpisał tego w książce serwisowej.
bardzo szybko otrzymałem odpowiedź(ku mojemu zaskoczeniu i zadowoleniu) i przedstawiciel firmy mitsubishi napisał iż nie jest to wymagana aby wersja wyposażenia była wpisywana w książce serwisowej takie informacje powinny być podane na fakturze vat. jednak podali mi według mojego vin-u wersje wyposażenia , kolor lakieru i kolor tapicerki.
teraz wiedząc jaka jest to wersja mogę sprawdzić na stronie internetowej lub w salonie co dana wersja posiada w standardzie a co ewentualnie ktoś sobie dokupił.

13zbyszek13 - 15-05-2010, 08:09

jorzyk1976 napisał/a:
bardzo szybko otrzymałem odpowiedź(ku mojemu zaskoczeniu i zadowoleniu) i przedstawiciel firmy mitsubishi napisał

To miałeś cholerne szczęście że Ci odpisali cokolwiek albo nie skierowali do dealera