To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,0 GLS Kutno 1997rok, prośba o opinię.

szubab - 19-04-2010, 15:23
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,0 GLS Kutno 1997rok, prośba o opinię.
Witam!

Proszę o opinie na temat samochodu:

Galant z Kutna

http://yfrog.com/0smitsubishigalant20glsopj

Kod:
Rok produkcji (1900 - 2100):    1997
Przebieg (km):    162000
Pojemność silnika (cm3):    2000
Skrzynia biegów:    Manualna
Rodzaj paliwa:    Benzyna
Typ:    Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi:    4/5

Zamów inspekcję

Opis

Przedmiotem aukcji jest śliczny

Mitsubishi Galant
2.0 GLS

Auto sprowadzone z Niemiec, przyjechało na kołach 850 km.
Stan auta wizualny jak i mechaniczny oceniam na bdb!!!!

Samochód po wszystkich opłatach koszty rejestracji to jedyne 245zł!!!
Wystawiam fakturę Vat-Marża.

Wyposażenie:
-klimatronic (sprawny!!)
-4x Airbag
-4x el. szyby
-el. podgrzewane lusterka
-ABS
-światła przeciwmgłowe
-centralny zamek
-wspomaganie
-2x podłokietnik
-dzielona tylna kanapa

Cena: 10.900zł (do negocjacji)

Może już go ktoś oglądał? Do Kutna z Wałbrzycha jest daleko, przed ewentualnym wyjazdem chciałbym zebrać trochę opinii.

SiM - 19-04-2010, 18:01

Nie jestem specem ale spróbuję swoich sił:
na masce widać sporo odprysków po kamykach a na zderzaku nie mogłem się już ich dopatrzeć więc jest prawdopodobne że był malowany. Tylna klapa ma inny odcień lakieru niż tylne błotniki co mogło by świadczyć że była malowana o ile to wgniecenie było zrobione później - w przeciwnym razie obstawiał bym naprawę reperaturek i nieudolnie dobrany lakier.

Po dłuższym wpatrywaniu wydaje mi się że tylny zderzak też jest ciemniejszy od błotników a tapicerka w bagażniku dziwnie wisi co może świadczyć o przeprowadzanej naprawie.

Wnętrze wydaje się być dobrze utrzymane niemniej jednak wszystkie zdjęcia są robione tak żeby pokazać wszystko i nic. brak zdjęć foteli i kabiny jako całości oraz komory silnika.

spown - 19-04-2010, 19:13

To "drewno" jest nieoryginalne, zderzak tylni zazwyczaj ma inny odcień.
fj_mike - 19-04-2010, 20:15

SiM napisał/a:
w przeciwnym razie obstawiał bym naprawę reperaturek i nieudolnie dobrany lakier

Ja też obstawiam reperaturki. Lakier faktycznie się wyróżnia. W sumie można to uznać za plus - jeśli to zostało zrobione dobrze.

Owczar - 19-04-2010, 23:44

spown napisał/a:
To "drewno" jest nieoryginalne

Były takie niuanse w galantach...

szubab - 20-04-2010, 10:02

poprosiłem sprzedawcę o dosłanie zdjęć komory silnika i wnętrza samochodu. Umieszczę je tu jak tylko je dostane.
Mariomati - 28-05-2010, 00:08

Cześć

Troche poczytałem o galantach i podjarałem się na owy model, sporo gali oglądałem na allegro Ten model z Kutna najbardziej przyciągnał moją uwage. Przyjechałem go obejrzeć jako pierwszego galanta... i kupiłem (może popełniłem błąd ale co tam) ;) Jestem teraz posiadaczem własnie tego galanta.

Jak narazie Galant śmiga ale zrobiłem nim dopiero 1200 km. Załozyłem też gaz sekwencje. Wydaje mi się że jest w dość dobrym stanie aczkolwiek nie wierzę w przebieg "164000 km". Siedzenie kierowcy nie jest tak czyste jak siedzenie pasażera + boczki przy przyciskach elektryki szyb tez nie za czyste;). Pewien mechanik wydał opinie, że na 99% auto było malowane. Jednak nie miało to raczej nic wspólnego z crashem, z przodu i z tyłu auto raczej nie dostało. Myśle , że pojawiła się rdza na nadkolach i przez to było robione. Z przodu są oryginalne reflektory. Malowanie zrobione dobrze i już jakiś czas temu. bo jak ktoś wczesniej zauważył na lakierze są odpryski.

Widze, że jesteście niezłymi specami na tym forum, możecie wydać jakąs opinie o moim galancie ? Powiedzcie czego potrzebujecie jakich zdjęc to wam wszystko dostarcze. Zadnych ksiązek serwisowych nie mam niestety.

Za wszelkie opinie z góry dzięki!

edit. Sporym zaskoczeniem było dla mnie to, że znalazłem swoje auto na tym forum ;)
Pozdro

Owczar - 28-05-2010, 09:51

Mariomati, opinia po kupnie to nie jest dobry pomysł ;) Jesteś zadowolony z zakupu i top jest najważniejsze :)
KaWu - 28-05-2010, 13:03

Owczar napisał/a:
Mariomati, opinia po kupnie to nie jest dobry pomysł Jesteś zadowolony z zakupu i top jest najważniejsze

Jestem tego samego zdania

A jak chcesz to zaloz temat w "Nasze miski" i cos tam kazdy moze Ci podpowiedziec ...

szubab - 28-05-2010, 14:04

Gratuluje kupna Mariomati, mam nadzieje, że samochód dobrze Ci będzie służył.
No ja już też swojego zakupiłem (2.0L GLS '97) i trochę już go wytrzepałem na księżycowych drogach Wałbrzycha. Generalnie mam wrażenie że starszy model Galanta (1,8GLSi z 91 roku), którym jeździłem 5 lat był ciekawszy. Trochę ogólnie powiedziane, takie mam odczucia :)

Mariomati - 28-05-2010, 16:44

Też gratuluje szubab ;)

A co mi tam ;p Nie boje sie prosze o opinie Mój Galant