Outlander II Ogólne - Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze
Kemot - 19-04-2010, 16:47 Temat postu: Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze W dzisiejszym Motorze Outlander 2.0 DI-D Intense+ wygrał porównanie z VW Tiguanem 2.0 TDI Sport&Style. Misiek wygrał w kategorii wnętrze i koszty, a w kategoriach nadwozie i jazda remis. Ogólnie zwycięstwo Outka.
dab - 19-04-2010, 17:22
tez mu przeciwnika znalezli
Kemot - 19-04-2010, 17:25
to "pojedynek" niemiecko - japoński w różnych kategoriach.
dab - 19-04-2010, 17:29
tu i tu to sammo germanskie serce...
a jaka moc mial ten Tiguan? 140 czy wiecej?
Kemot - 19-04-2010, 17:34
140km i oczywiście common rail
KowaliK - 19-04-2010, 17:58
Wrzućcie jakieś skany...
Hubeeert - 19-04-2010, 18:01
KowaliK napisał/a: | Wrzućcie jakieś skany... | Lepiej nie wcześniej az ukaże się nowy numer
rezon - 19-04-2010, 18:27
Kemot napisał/a: | W dzisiejszym Motorze Outlander 2.0 DI-D Intense+ wygrał porównanie z VW Tiguanem 2.0 TDI Sport&Style. Misiek wygrał w kategorii wnętrze i koszty, a w kategoriach nadwozie i jazda remis. | wnętrze? chyba pojemnością, bo jakością plastików, komfortem siedzeń i wyciszeniem do nawet do Octavii2 się Outek nie umywa .
Hubeeert - 19-04-2010, 18:51
rezon napisał/a: | bo jakością plastików | Siedziałeś w OctaviiII z przebiegiem 70000km? I w takim samym Outku?
Ja miałem taką okazję - oba samochody należą do tego samego właściciela. Skoda jest ruiną wewnątrz.
rezon - 19-04-2010, 19:26
Hubeeert napisał/a: | Siedziałeś w OctaviiII z przebiegiem 70000km? I w takim samym Outku? | mam O2 '05 78kkm i Outka '07 62kkm - może być? Plastiki Skody są w znacznie lepszym stanie - i są MIĘKKIE na desce rozdzielczej. A nie rodem z PRL-u. W Skodzie nie są też tak podatne na zarysowania. W Outku to mam chwilami wrażenie, że samo patrzenie na nie jest niszczące. Lakier beżowy jest lepszy w Outku - mniej podatny na zarysowania na krawędziach drzwi - oczywiście ori, a nie ten extra gratisowy na moich tylnych drzwiach . Hubeeert uwierz mi, że w zakresie porównań O2 Skody i Mitsubishi to mam po ok. 60kkm na każdym z nich - w każdych warunkach drogowych. Wiem czego się spodziewać i jakie są plusy każdego. O ile w Outku można dostać lakier na drzwiach gratis, to w Skodzie uszczelki mi go wycierały - za drugim razem napisałem do SAP, aby usunięto przyczynę, a nie tylko objaw. Sprawę załatwiono dwoma telefonami - jeden do mnie, drugi do ASO. Państwo z MMC - czytamy, uczymy się jak się obsługuje klientów - to pozdrowionka . Wiedza nie boli. BTW. Skoda nie twierdzi, że gwarancja na wymienione podzespoły kończy się wraz z terminem gwarancji na cały samochód. Inne przepisy ich obowiązują?
Hubeeert napisał/a: | oba samochody należą do tego samego właściciela. Skoda jest ruiną wewnątrz. | ale mają pewnie różnych kierowców.
Hubeeert, jak klikniesz w moją ikonkę motostatu to możesz bez problemu sprawdzić posiadany park samochodowy.
dab - 19-04-2010, 21:02
rezon napisał/a: | W Outku to mam chwilami wrażenie, że samo patrzenie na nie jest niszczące. |
Odnosze, niestety identyczne wrazenie...czasami mam ochote wszedzie ponaklejac jakac folie transparentna
rezon napisał/a: | Skoda nie twierdzi, że gwarancja na wymienione podzespoły kończy się wraz z terminem gwarancji na cały samochód. Inne przepisy ich obowiązują? |
W moim poprzednim Renault rowniez stosowano te zasade - gwarancja na czesci biegla rowniez po wygasnieciu gwarancji na auto...nie wspomne o komforcie obslugi...mam nadziej ze te 3 lata gwarancji w mitsu mina mi z nimi bezkontaktowo - jedynie raz w roku na przegladzie...az przykro mi to pisac ..chyba nie tak powinno byc
rezon - 19-04-2010, 21:13
dab napisał/a: | mam nadziej ze te 3 lata gwarancji w mitsu mina mi z nimi bezkontaktowo - jedynie raz w roku na przegladzie | masz na to duże szanse U mnie nie licząc twórczości Automarketu, to jedynie jutro będę reklamował lewy halogen bo coś odbłyśnik rdzewieje - jak na ponad dwa lata i 62kkm wg mnie nieźle.
ZbigniewD - 19-04-2010, 22:32
bo skoda to audi a mitsu to brak słów
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik ale jak mnie poinformowano w aso gwarnacja tego nie obejmuje
a w środku Tiguan przy Otutku wygląda jak eska przy c klasie
Grzesq - 19-04-2010, 23:25
ZbigniewD napisał/a: |
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik |
Nie wiem co w takim razie robisz z rękoma
Ja mam 23000 i nawet jednej ryski na boczku, a normalnie go użytkuję. Wcześniej jeżdziłem 2 różnymi testowymi Outkami o podobnym przebiegu i lakierowany plastik na boku był nieporysowany....
mitsu00 - 19-04-2010, 23:33
Grzesq napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: |
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik |
Nie wiem co w takim razie robisz z rękoma
Ja mam 23000 i nawet jednej ryski na boczku, a normalnie go użytkuję. Wcześniej jeżdziłem 2 różnymi testowymi Outkami o podobnym przebiegu i lakierowany plastik na boku był nieporysowany.... |
No bo jak się wchodzi do auta prosto z budowy w gumiakach, brudnym szorstkim kombinezonie to takie sa efekty.... Ja mam 82 tys. km na zegarze i zadnej ryski ani przetarć, więc się da. nawet skóra na obiciach wygląda jak nowa. jak się o rzeczy nie dba to mozna zniszczyć nawet Defendera.
|
|
|