To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Coś strzela w przednim lewym kole.

szymonbombi - 19-04-2010, 19:47
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Coś strzela w przednim lewym kole.
Witam!! Gdy skręcam w lewą strone to coś strzela (trrrrrr...) w przednim lewym kole. Czy to może być przegłub jak tak to jak go wymienić?? Z góry dzięki!!
robertdg - 19-04-2010, 21:56

Może być przegub, wymiana nie nalezy do łatwych, gdyż przegub potrafi bardzo wartko siedziec na wieloklinie, radze zawiezc auto do mechanika, za wymiane przegubu zaplacisz od 50 do 100zł, nie pobrudzisz sie, nie obijesz palców, nie bedziesz sie denerwowal, a praca zostanie zrobiona.
indianer - 19-04-2010, 23:17

jak tylko przy skrecaniu to może być łożysko amortyzatora
i9i - 14-02-2011, 16:28

Zamiast zakładać nowy temat podepnę się pod ten :)

Otóż w czasie skrętu wyskakuje mi półoś z przegubu i czasem wskoczy sama z powrotem a czasem nie, byłem za pierwszym wyskokiem u mechanika bo byłem pewien ze przegub strzelił no i 100 metrów od warsztatu, magik potrzymał auto do dnia następnego i stwierdził, ze poduszka silnika jest rozklekotana i wyrywa półoś z przegubu, niby poskładał przegub i stwierdził, że można delikatnie jeździć, ale nie można bo wyskakuje nadal, i stad pytanie: czy poduszka silnika może tak tarabanić, że aż wyrywa zabezpieczenie półosi? i czy wymieniać samą poduszkę czy od razu szukać całej półosi za jednym zamachem? :? :-/