Pajero II - [2.8 TD] Migająca kontrolka blokady międzymostowej...
krzysiek3516 - 22-04-2010, 22:29 Temat postu: [2.8 TD] Migająca kontrolka blokady międzymostowej... Witam wszystkich serdecznie.
Niedawno kupiłem Pajero II z 97roku z silnikiem 2,8.
Posiadam skrzynię manualną super selekt i zauważyłem że czasami mruga mi kontrolka blokady między mostowej (pomarańczowy kwadracik) przy wyłączonym napędzie
Napędy sprawne, blokada działa.
wszystko sprawnie się załącza, jedynie przy wyłączeniu blokady trzeba przejechać dłuższy kawałem żeby się rozłączyło, nie wiem dokładnie jeszcze jak to ma się naprawdę rozłączać ale na pewno troszkę szybciej niż jest dotychczas.
Proszę podpowiedzcie jak to jest z tą kontrolką i co uczynić aby nie mrugała.
Gobio - 23-04-2010, 09:18
Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio
zbyszekm2 - 23-04-2010, 11:09
Gobio napisał/a: | Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio |
Elektyka podłączona jest do kompresora, a kompresor pneumatycznie załącza blokadę.
konradgdynia - 23-04-2010, 23:27
zbyszekm2 napisał/a: | Gobio napisał/a: | Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio |
Elektyka podłączona jest do kompresora, a kompresor pneumatycznie załącza blokadę. |
oj chyba nie
blokada miedzy osiowego układu różnicowego załączana jest mechanicznie w skrzynce rozdzielczej, a blokada tylnego mostu jest załączana za pomocą kompresora pneumatycznie
|
|
|