Pajero III - [3.2 DID] Wymiana łożyska z piastą przód ??? 3,2DID 2002r.
bkoch - 23-04-2010, 12:41 Temat postu: [3.2 DID] Wymiana łożyska z piastą przód ??? 3,2DID 2002r. Witam wszystkich m.maniaków , proszę o udzielenie informacji na temat wymiany piasty z łożyskiem . Nabyłem nowy zestaw , czy ciężko jest to wymienić na co zwracać uwagę przy wymianie ?
gildor - 23-04-2010, 13:09
http://forum.mitsumaniaki...p=632127#632127
jaką piastę, za ile i gdzie kupiłeś? też czeka mnie wymiana.
zbyszekm2 - 25-04-2010, 08:17 Temat postu: Re: Wymiana łożyska z piastą przód ??? 3,2DID 2002r.
bkoch napisał/a: | Witam wszystkich m.maniaków , proszę o udzielenie informacji na temat wymiany piasty z łożyskiem . Nabyłem nowy zestaw , czy ciężko jest to wymienić na co zwracać uwagę przy wymianie ? |
Musisz wymontować całą zwrotnice, odkręcić 4 śruby, i wyprasować stara piastę. Montaż- kolejność odwrotna. Uważaj na czujnik ABS.
Jeśli kupiłeś JC możesz kupić już następny zestaw
bkoch - 25-04-2010, 14:10
Piasta wymieniona nie taki diabeł straszny 2 1/2 godz. i po bólu . Przy okazji okazało się że jeszcze dolny sworzeń ducha wyzionął .Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Trochę katowania w pobliskich bajorkach zobaczymy .
santek - 26-04-2010, 00:15 Temat postu: Re: Wymiana łożyska z piastą przód ??? 3,2DID 2002r.
zbyszekm2 napisał/a: | bkoch napisał/a: | Witam wszystkich m.maniaków , proszę o udzielenie informacji na temat wymiany piasty z łożyskiem . Nabyłem nowy zestaw , czy ciężko jest to wymienić na co zwracać uwagę przy wymianie ? |
Musisz wymontować całą zwrotnice, odkręcić 4 śruby, i wyprasować stara piastę. Montaż- kolejność odwrotna. Uważaj na czujnik ABS.
Jeśli kupiłeś JC możesz kupić już następny zestaw |
I jeszcze kilka razy pisze w serwisowce, zeby nie obciazac lozyska masa pojazdu przed dokreceniem nakretki polosi.....
---
Pozdrawiam
Santek
|
|
|