To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Szumy w aucie, jak sie ich pozbyc ?

maxblink - 25-04-2010, 19:08
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Szumy w aucie, jak sie ich pozbyc ?
Witam wszystkich

Mam problem, bo niecale 2 m-ce temu kupilem takiego to miska i przy wiekszych predkosciach [tak od 70-80 sie zaczyna] straszczie slychac "opor" powietrza. Nie wiem czy to wina ktorys uszczelek a moze calkiem cos innego;/ [to jest moje pierwsze auto, tak ze nie bardzo sie znam].

Z gory dzieki za podpowiedz w sprawie, jak to "wykryc" ew. wyeliminowac.

pozdrawiam

Ginger1021 - 25-04-2010, 19:40

maxblink u mnie też to jest tak słyszalne i opony też hałasują. Myślę że w tym aucie jest właśnie takie wyciszenie i tak powinno być.
pozdrawiam

plecho1 - 25-04-2010, 19:59

U mnie też trochę słychać pęd powietrza przy około 100 km/h ale zauważyłem że u mnie była wymieniana sprzednia szyba i myślę że nowa nie była zbyt dobrze wklejona i stąd te szumy. kiedyś też tak było u znajomego w eskorcie, sam wycioł szybę i dobrze przykleił i pomogło.
Anonymous - 25-04-2010, 20:17

anteny, bagazniki dachowe i podobne rzeczy szumia jak jedziesz szybciej tak samo zachowa sie gdy jest jakas nieszczelnos dzwi a karoseria oraz gdy masz nie domknieta ktroas szybke mi tez szumi przestalem z tym walczyc i teraz robie ciut odrobine glosniej radio
marceli - 25-05-2010, 22:30

...przestalem z tym walczyc i teraz robie glosniej radio...

To do mnie nie przemawia. Zdaza sie czasami, ze musze wyskoczyc w trase swoja carisma i wtedy mi to przeszkadza. Ten szum rosnie chyba wykladniczo wzgledem predkosci. Może istnieje jakaś metoda, plastikowe oslony, albo coś, macie pomysly?

Siero19 - 25-05-2010, 22:57

to juz taki samochod chcesz miec ciszr zmien auto np audi a6
Saqu - 26-05-2010, 18:48

Siero19 napisał/a:
to juz taki samochod chcesz miec ciszr zmien auto np audi a6

To nie jest rozwiązanie...
Jeżeli chcesz mieć ciszej w aucie to np. na allegro możesz kupić maty wyciszające i poprzyklejać je na drzwi, podłogę etc. będzie na pewno ciszej.