To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Stworzenie komercyjnej strony internetowej - kto zrobi ?

Olivia - 25-04-2010, 20:39
Temat postu: Stworzenie komercyjnej strony internetowej - kto zrobi ?
Witam.
Szukam osoby która zajmie się stworzeniem strony internetowej firmy. Chodzi o domenę, serwer i wykonanie strony internetowej oraz wrzucenie do wyszukiwarek. Strona niech będzie prosta, przejrzysta. Bez muzyki i nie musi mieć flash - ów. Składająca się z trzech stron, kilka zdjęć, bez szaleństw i fajerwerków ale profesjonalnie.
Proszę o jakieś kontakty z ludźmi którzy chętnie wykonają takową stronę internetową.
Od razu zaznaczam. Proszę nie podawać mi kontaktów do firm zajmujących się tworzeniem takich stron. Ostatnia oferta opiewała na sumę 1900 zł. A większość opiewała na mniejsze sumy ale jednak nie do zaakceptowania.
Dziękuje za pomoc

PatricoWroc - 25-04-2010, 20:57

Wykonam z dobrego serca jak coś. Napisz do Mnie na GG: 9022652 lub skype: patricowroc
Szaleństwa nie ma, ale może czegoś takiego będziesz szukać. Czekam na kontakt. :)

Olivia - 25-04-2010, 21:26

Wiesz, chodzi mi coś w tym guście : http://www.eurofox.pl/ Ale mniej rozbudowanej.
Powiedzmy że pierwsza strona to historia firmy, druga to opis działalności a trzecia to formularz kontaktowy. Zero tabelek. Raczej taka wizytówka firmy niż aktywna strona.
Więc wyjdzie więcej treści niż zdjęć. Przynajmniej tak myślę.
Normalnie zapłacę za wykonanie strony. Ale przesadą jest płacić 1000 zł za stronę którą ktoś odwiedza rzadko. Dlatego też zależy mi na prostej stronie bez bajerów.

NOMERCY - 25-04-2010, 21:31

Jakbyś była zainteresowana zapraszam na PW, mam kilka projektów na stażu ^^
Dogadamy się :-)

arekp - 25-04-2010, 22:15

Olivia, z calym szacunkiem ale nie dziw sie, ze ktos wola pieniadze za zrobienie strony - niezaleznie od tego ile osob bedzie na nia wchodzilo.

Dla osob ktore chca zaoszczedzic skierowane sa oferty typu 'kreator www' w home.pl Kupujesz u nich domene, a strone mozesz sobie sama za darmo zrobic.

Fajnie, ze na forum sa ludzie ktorzy juz sie zaoferowali pomoc. Wymagasz jednak profesjonalnego wykonania za kwote pewnie w okolicy 500 zl (strzelam, ale skoro przesada jest 1000 zl to mysle ze trafnie strzelam).

1900 zl uwazam za normalna cene wykonania wizytowki. Jesli to dla Ciebie za duzo to najwyrazniej biznes dla ktorego strone chcesz wykonac kompletnie nie wymaga tworzenia strony i jest to jakis kaprys.

PatricoWroc - 25-04-2010, 23:20

czekam na jakieś informacje o stronie na PW i zrobię jakiś projekt. :)
Olivia - 26-04-2010, 16:32

Może i kaprys. Ale stronę chce mieć ponieważ uważam że jest dla firmy potrzebna.
Rozmowa nt. stawek pieniężnych jest dla mnie trochę nie na miejscu. z moim zdaniem nt. stawek robienia stron jest jak ze stawkami w firmach. Jedni zarabiają za 9zł/netto na godzinę ciężką pracą fizyczną na podkarpaciu innym za tą samą pracę w dolnośląskim oferuje się min. 15zł. Więc to jest jak porównywanie drużyn sportowych na zasadzie : moja jest lepsza ... a nie prawda, ponieważ moja jest lepsza etc.

Fajnie że są takie strony o których piszesz. Z tym że aby choćby ciut ugryźć temat roienia takiej strony trzeba mieć pojęcie o jakiś skryptach html, cms etc. Niestety, takiej wiedzy nie posiadam. Dlatego jak mam zrobić źle to wolę poprosić kogoś o pomoc kto się na tym zna i sprawia mu to przyjemność.

Dziękuje za odpowiedzi. Szczerze to nie liczyłam się z taką ilością odpowiedzi na tym forum.
Dziękuje jeszcze raz.

arekp - 26-04-2010, 19:35

Olivia napisał/a:
Z tym że aby choćby ciut ugryźć temat roienia takiej strony trzeba mieć pojęcie o jakiś skryptach html, cms etc. Niestety, takiej wiedzy nie posiadam.

Kreatory o ktorych wspomnialem maja ta zalete, ze klikasz 'dalej' wybierajac poszczegolne opcje - w tym szablonowy wyglad strony. Demo jednego z nich znajdziesz TUTAJ.

Jesli chodzi o ceny, to akurat moje juz prawie 11 letnie letnie doswiadczenie w tej konkretnej branzy mowi, ze za dobra prace nalezy dobrze zaplacic :) Mam grafikow ktorzy licza sobie 800 zl za projekt (sam projekt, bez kodowania) jak i tych ktorym place 800 euro (rowniez tylko za projekt, nawet bez pociecia do HTMLa).

Wszystko zalezy od tego jakiej jakosci wymaga klient.

rafq - 27-04-2010, 14:04

arekp napisał/a:

Kreatory o ktorych wspomnialem maja ta zalete, ze klikasz 'dalej' wybierajac poszczegolne opcje - w tym szablonowy wyglad strony. Demo jednego z nich znajdziesz TUTAJ.

To chyba byłoby najlepsze, najszybsze, najprostsze rozwiązanie i w cenie serwera. ;)

arekp - 28-04-2010, 14:27

Nie trzeba kupowac serwera jesli ktos nie potrzebuje, majac u nich kupiona domene kreatora w podstawowej wersji mozna uzyc za friko. Jesli ktos chce ciac koszty to jest idealne rozwiazanie.
j-rules - 28-04-2010, 14:42

Jak coś to ja (w sumie to moja dizewczyna :) ) sluzy pomoca. Oto jej ostatnie dzieło
(firma mego taty jakby kto pytał, ale jak widac mimo prostego kodu bylo troche roboty) www.intech.tarnow.pl

demise - 17-05-2010, 13:51

arekp napisał/a:
Nie trzeba kupowac serwera jesli ktos nie potrzebuje, majac u nich kupiona domene kreatora w podstawowej wersji mozna uzyc za friko. Jesli ktos chce ciac koszty to jest idealne rozwiazanie.

Kreatory są do bani bardzo uproszczone lepsze napiszesz w notatniku :-]

Chętnie pomogę w doborze odpowiedniego serwera i stworzeniu stronki i wcale nie jestem drogi robię to z czystej dla Siebie przyjemności

taka zrobiłem 2 lata temu

http://www.mufflerservice.pl

igi - 17-05-2010, 14:29

demise napisał/a:
taka zrobiłem 2 lata temu

to szybko zmień tło ;) bo w oczy strasznie razi.

arekp - 17-05-2010, 16:12

demise napisał/a:
Kreatory są do bani bardzo uproszczone lepsze napiszesz w notatniku :-]

Daj pierwszej lepszej osobie notatnik i popros o napisanie strony. Daj jej chwile pozniej kreator i porownajmy efekty.

Zęby zaciskam zeby nie skomentowac ostrzej tej rewelacyjnej rady jaka zapostowales na forum.

ps. rozumiem tez, ze licencje na oprogramowanie uzyte do zrobienia animacji na podanej "stronie" masz legalne? Bo w notatniku jej nie wykonales ;-)

demise - 17-05-2010, 19:54

arekp napisał/a:

Daj pierwszej lepszej osobie notatnik i popros o napisanie strony. Daj jej chwile pozniej kreator i porownajmy efekty.

Zęby zaciskam zeby nie skomentowac ostrzej tej rewelacyjnej rady jaka zapostowales na forum.

Przepraszam jeżeli cię uraziłem ale nie o to Mi chodziło robiłem wiele testów kreatora i potrafi wszystko za przeproszeniem trafić jak zrobisz mały błąd.
Nerwy naprawdę puszczają .

Teraz konkretniej działa on na zasadzie skryptu online więc jeżeli ktoś cokolwiek robi innego na necie podczas tworzenia na ów kreatorze potrafi on robić niezły młyn. Oczywiście wiadomo są blokady rozmiaru plików wrzucanych itd..wiele rzeczy które normalnie chcesz Sobie przesunąć troszkę w bok do góry lub w dół potrafi rozwalić całą stronkę i praktycznie zaczynasz od nowa opcja cofnij oczywiście działa ale nie do końca.

Także przepraszam wszystkich za poprzednią być może zbyt sceniczną odpowiedź