[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Przerywa po wymianie zapłonu
yoji - 26-04-2010, 13:03 Temat postu: [CA1A 1.3] Przerywa po wymianie zapłonu Witam. Objawy w moim samochodzie są następujace : Po wymianie aparatu zapłonowego ,na zimnym silniku chodzi idealnie, natomiat po przejechaniu powiedzmy 3-4km. na gazie zaczyna przerywać na benzynie mozna jechac czuć szaprnięcia ale są mniej odczuwalne ( szczegolnie jeśli zmieniam bieg lub wcisne pedał gazu nieco gwałtowniej)
Aparat wymieniony , Świece kable też są ok. gaz po regulacji jest ok. co wchodzi w grę ? źle ustawiony zapłon ? coś innego ? dodam ze nie mam pewności co do aparatu jest bez oznaczeń rzekomo pochodzi z lancera ( ojciec sam nie wie z jakiego silnika wykręcał) ma z boku mały kondestator ( taki jak w romecie) może to być wina zle dobranego aparatu ? wtedy w ogole by nie zapalił chyba.
Pozdrawiam
Anonymous - 27-04-2010, 20:58
To moze byc zły aparat zapłonowy.Ja tez dzisiaj wymieniałem aparat i u mnie nie ma zadnego kondensatora przykreconego do tego uchwytu na wierzchu aparatu.Twoj aparat pewnie pochodzi z innego silnika.
areksz121 - 10-05-2010, 00:54
Jeżeli temat aktualny, to u mnie było to samo...myślałem że cewka podupada, ale wystarczyło wyprzedzić zapłon (czyt. ustawić aparat)
PZDR
ozzy89 - 31-05-2010, 00:05
u mnie lekko przerywa, gdy przyspieszam niedługo po ruszeniu. Da się to wyczuć na dwójce, parę razy przyspieszy bez płynności, potem po wrzuceniu trójki jest lepiej. Wymieniłem aparat, świece i filtry. Przewody WN prawie nowe, przepusnica, kopułka i palec wyczyszczone.
|
|
|