To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] zmiana panelu regulacji temp. z pokręteł na clima

krystekw - 27-04-2010, 23:46
Temat postu: [Cari 1.6] zmiana panelu regulacji temp. z pokręteł na clima
Witam, dzisiaj wpadłem na pewnien pomysł, zeby wymienić panel z pokrętłami regulacji temp i nawiewu na taki jaki ma automatyczna klima, czyli wyświetlacz i miękkie przyciski. Może to sie wydać dziwnym zapytaniem, ale do pokręteł idzie tylko okablowanie połączone kostką z panelem bez żadnych linek, czyli pokrętła też są sterowaniem w pełni elektronicznym, zastanowiło mnie wiec czy panel z "miękimi" przyciskami i wyświetlaczem ma takie samo podłączenie jak ten z pokrętłami. Ogólnie pytanie to czy da sie załozyć i jakimi nakładami climatronic do mojej carismy, no i czy wogóle moge dalej rozważać możliwość poprawy estetyki wnętrza zamieniając wspomniany panel. Moje autko to cari z 99' w "nowej budzie" , ze zwykłą klimą, 1.6 benz wersja COMFORT. bylbym wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź lub umotywowane zbicie z mojego pomysłu
Sylwan - 28-04-2010, 10:16

Też się nad tym jakiś czas temu zastanawiałem i z chęcią bym się dowiedział czy tak można w ogóle zrobić...
krystekw - 28-04-2010, 22:55

widze, że ten wątek nie cieszy się wogóle zainteresowaniem, a szkoda, bo sądziłem, że czegoś się dowiem od innych użytkowników. Mam nadzieję, że jednak ktoś coś napisze na ten temat.
guziec - 29-04-2010, 01:20

witam
z tego co wiem to panel klimatronika(ten z wyświetlaczem) był w cari przed liftem, a po lifcie to robili tylko te z pokrętłami, ale nie jestem do końca pewny
przy oglądaniu ofert na "alledrogo" nie widziałem nic takiego

Saqu - 29-04-2010, 13:58

Tak, panel jest przed liftem, po lifcie wszystko masz wyświetlane na wyświetlaczu komputera.
Wydaje mi się że byłby lekki problem z umiejscowieniem takiego panelu w wersji po lifcie. Nie jestem tego pewien na 100% ale wydaje mi się, że sam panel ma inny kształ i wielkość tak więc byłoby mało estetycznie :P
ALe nie mówie, że jest to nie możliwe :mrgreen:

Rob600 - 29-04-2010, 22:49

Rozumiem że chodzi o to:

ale mam pytanie czy do Cari przed liftem z manualną klmą można założyć taki panel ??
Bo są gały a było by ładniej ;)

Saqu - 29-04-2010, 23:10

Nie ma rzeczy niemożliwych :) kwestia tylko cze chce się w to bawić itp. Bo ppotrzeba będzie poprzekładać silniczki, czujniki, sterowniki konsole itp itd. więc troche by tego było :)
jolly69 - 03-05-2010, 08:39

Rob600 napisał/a:
ale mam pytanie czy do Cari przed liftem z manualną klmą można założyć taki panel ??
Bo są gały a było by ładniej

musiałbyś wymienić pół auta, a konkretnie cały układ klimy z dmuchawą, zarówno pod konsolą jak i w komorze silnika bo tam też jest inna, według mnie to już lepiej auto zmienić na takie z klimatronic.

Rob600 - 03-05-2010, 20:41

Szkoda :(
Nie klimatronik nie jest mi aż tak potrzebny aby wymieniać autko ;)
Może następne auto będzie go już miało ale to kiedyś ;)

Pozdro