To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Wentylator klimy,

czapelka - 29-04-2010, 15:32
Temat postu: Wentylator klimy,
Witam. Mam problem a moze to normalne, ale po włączeniu klimatyzacji w colcie cj0 wentylatory obydwa sie zalaczaja. I jest taka sytuacja ze jak troche pochlodzi np na 2 stopniu nawiewu to po pewnym czasie wentylatory sie wylaczaja i zarazem sprezarka i po 3-4 sekundach znowu sie zalaczaja i sprezaka rusza. Czy to normalne, gdyz posilkuje sie na innych samochodach gdzie wentylatory albo w ogole caly czas sie kreca na wlaczonej klimie albo wylacza sie na chwile wentylator a sprezarka chodzi. Z gory dzieki za odpowiedz. Jesli nie jestescie zoorientowani to prosze aby ktos sprawdzil u siebie np przejechac z 10 min po miescie na wlaczonej pozniej stanac wlaczyc nawiew na 2 i obserowawac czy tak sie nie dzieje bo sam juz nie wiem.
Pozdrawiam

Anonymous - 29-04-2010, 15:42

klima dziala? nic sie nie dzieje? to po co sobie glowe takiemi sprawami zawracac :)

czapelka napisał/a:
Czy to normalne

w carismie to bylo normalne wiec pewnie w colcie rowniez

czapelka - 29-04-2010, 15:43

no mam nadzieje ale wole sie upewnic aby sie tam cos nie spalilo czasem:) wiec moze inni sie wypowiedza:))
tom17 - 29-04-2010, 17:53

tak ma być. sprężarka i wnetylator maja pracować cyklicznie
KaWu - 30-04-2010, 10:12

czapelka, mam tak samo w takim samym aucie jak Ty. Wiec mozesz sie nie martwic :)
robertdg - 02-05-2010, 00:23

czapelka, jakby wentylatory nie wlaczaly sie cyklicznie to by Ci wyrzucilo czynnik chłodzacy, im czesciej sprezarka i im dluzej pracuje tym czesciej wentylatory sie kreca.