Zachodniopomorskie - Naprawa metodą SMART
sebo199 - 29-04-2010, 23:35 Temat postu: Naprawa metodą SMART Pytanie do mieszkańców Szczecina, okolic lub korzystających z tej metody napraw blacharskich. Chodzi mi o techniką SMART czyli takie sprytne wypychanie wgniotek. Ktoś może wie czy w Szczecinie lub okolicach jest jakiś warsztat stosujący taką metodę napraw blacharskich? Mam parę takich drobnych dołków na blachach, głównie od drzwi innych aut. Zastanawiam się nad usunięciem ich w takim warsztacie.
Maciek - 30-04-2010, 14:34
Na czym to dokładnie polega? Na Galu to nie ale na CoJOcie byłoby co robić. Więc może też byśmy się zdecydowali. Zakładu takowego nie znam więc też się zapytajki dołączam.
sebo199 - 30-04-2010, 15:18
Majstry mają specjalne "łyżki" metalowe, o różnym kształcie i różnych zagięciach. Np na drzwiach zdejmują tapicerkę i od środka wypychają dołki i inne uszkodzenia. Na zewnątrz podświetlają to miejsce by dobrze widzieć efekt. Potem od zewnętrznej strony miękkim pobijakiem usuwają ewentualne wypukłości. Naprawy tego typu trwają od 30 minut do 4 godzin jak grubsze sprawy wychodzą, np. dołki po gradobiciu. Poniżej wrzucam link do firmy z Poznania która się tym zajmuje. Na zdjęciach widać że efekty są super.
NAPRAWY SMART
kicek86 - 30-04-2010, 16:45
nie wiem gdzie coś takiego robią, ale jak będziesz wiedzieć, to koniecznie sie podziel tą informacją, mam rysy na drzwiach i nie chcę malować całego elementu, tylko kawałek
|
|
|