To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] WYŚWIETLANIE SPALANIA - możliwe kombinacje

krystekw - 01-05-2010, 14:04
Temat postu: [Cari 1.6] WYŚWIETLANIE SPALANIA - możliwe kombinacje
Witam, interesuje mnie, jakie wartości apropo spalania można ustawić na wyświetlaczu komputera w CARI II 1.6 COMFORT z 99'. Pytam ponieważ kupując Cari chciałem, zeby komputer mi pokazywal chwilowe spalanie, jednak to jest niemożliwe. Z tego co wiem dostępne są tylko opcje L/100KM lub KM/L i tak samo w milach. Jednak gdzies widzialem (na fotce) że taki sam komputer pokazywał ile KM można jeszcze przejechać na aktualnej ilości paliwa w zbiorniku >> i to mnie zaintrygowało, kombinowałem od razu z ustawieniami mojego komputera ale nic z tego. Czy faktycznie bywało różnie w różnych modelach CARI jednak z tym samym komputerem :?:
Centosz - 01-05-2010, 16:52

Komputer pokazuje 3 "informacje".Średnie spalanie,ilośc kilometrów do przejachania na aktualnej ilości paliwa i średnią prędkość.Do przełączania sie miedzy tymi opcjami potrzebne jest oryginalne radio.
Na forum jest gdzieś o tym wątek wiec poszukaj.

plecho1 - 01-05-2010, 17:24

W Cari II wyświetlane są tylko funkcje opisane przez Centosz ale można je przełączać również bez orginalniego radia.
Wszystko jest tu: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
To w Cari I jest spalanie chwilowe.

gitarr - 20-06-2010, 21:51

witam,
mam oryginalne radio i prosiłbym o informacje w jaki sposób przełączać opcje na komputerze. Obecnie wyswietla tylko date!

[ Dodano: 21-06-2010, 11:11 ]
Dodam ze przycisk Disp na radiu nie robi nic. Dzisiaj odłączylem radio i probowalem kombinacji przyciskow na komputerze, ale nic nie dziala. Gdzies slyszalem, ze zeby zobaczyc funkcje komputera to trzeba najpierw date wykasowac, ale nie wiem jak to zrobic. Prosze o podpowiedź.