To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Zewnetrzne zrodło dzwięku iPhone/iPad

AxeD - 03-05-2010, 11:18
Temat postu: Zewnetrzne zrodło dzwięku iPhone/iPad
Witam,
ostatnio zaczęło mnie denerwować ciągłe wypalanie muzy na CD. Czy może znacie jakąś metodę (nie licząc radiowej) na podłączenie zewnętrznego źródła dźwięku (np: iPhone)?
-AxeD

13zbyszek13 - 03-05-2010, 14:26

Do chińczyka nie ma problemu
do ori wejście audio jest w podłokietniku z tylu

AxeD - 03-05-2010, 15:39

heh, dziękuję bardzo... jutro sprawdza, ale aż się sobie dziwię, że nie zauważyłem takiego 'detalu' :)

No i jednak - w moim Intense + z 2007 nie ma, w kazdym badz razie nie znalazlem teraz w aucie, chyba, ze jest to jakos mega ukryte

karol_alasz - 04-05-2010, 10:02

AxeD napisał/a:
No i jednak - w moim Intense + z 2007 nie ma, w kazdym badz razie nie znalazlem teraz w aucie, chyba, ze jest to jakos mega ukryte

Jeżeli nie znalazłeś to gniazd nie ma-możesz jedynie poszukać na forum ,bo sporo o tym było,że ci co nie mieli to sobie jakoś tam "dłubali" w kościach połączeniowych w okolicach fotela pasażera i robili tego AUX-a sami...

Anonymous - 04-05-2010, 13:03

Info dla posiadaczy chińczyka i telefonu iPhone z bogatą biblioteką muzyczną. Nie jest tajemnicą, że podłaczenie iPhone za pomocą kabla dostarczanego ze stacją skutkuje bardzo kiepską jakością dzwięku. By rozwiązać ten problem wystarczy odtwarzać muzykę za pomocą bluetooth'a a wtyczki ori z chińczyka używać tylko do ładowania baterii. :-)
AxeD - 26-05-2010, 09:25

No i tu jest problem - odtwarzam muze z nokii, czy czegokolwiek po BT, to niestety radio nie wspolgra :) Najwyrazniej jest tylko wsparcie dla rozmow. No chyba, ze cos mi umknelo
Seranum - 26-05-2010, 13:03

SlaweK napisał/a:
Info dla posiadaczy chińczyka i telefonu iPhone z bogatą biblioteką muzyczną. Nie jest tajemnicą, że podłaczenie iPhone za pomocą kabla dostarczanego ze stacją skutkuje bardzo kiepską jakością dzwięku. By rozwiązać ten problem wystarczy odtwarzać muzykę za pomocą bluetooth'a a wtyczki ori z chińczyka używać tylko do ładowania baterii. :-)

Slawek, mógłbyś opisać w jaki sposób odtwarzasz na chinczyku muzę przez BT ?

mitsu00 - 26-05-2010, 13:12

Seranum napisał/a:
Slawek, mógłbyś opisać w jaki sposób odtwarzasz na chinczyku muzę przez BT ?

W module BT na Chińczyku masz opcje Play/pause etc. po prostu łączysz telefon, odtwarzasz muzykę z Telefonu i klikasz na Play w Chińczyku. jakość dźwięku nie jest optymalna, ale działa....

13zbyszek13 - 30-05-2010, 10:08

gdy telefon jest sparowany z Chińczykiem wystarczy w telefonie otworzyć galrie / muzyke /play i gra przez chińczyka
joker_wmb - 10-10-2010, 23:53

a jak wygląda sprawa z podłączeniem iPoda do RockfordFosgat'a? można przez aux'a kabelkiem ale jakość dźwięku jest kiepska :? a może jakiś transmiter fm??
slaw425 - 26-10-2010, 18:03

tu powinien wystarczyc kabelek chinch-jack, chyba, ze do rockforda masz podpietyego chinczyka to masz dedykowane wejscie na iphone/ipod.
wowo - 26-10-2010, 22:50

Mam oryginalne akcesorium do AUX - niestety, za pieniądze które za nie zapłaciłem - ok. 300PLN z montażem, otrzymałem kabelek z mini jackiem, który pozwala mi podłączyć iPoda. Mam porównanie z Fordem i Saabem i muszę przyznać, że w obu tych przypadkach mogłem "odkręcić" iPod na max'a i sterować głośnością ze sprzętu audio w samochodzie. Jak odkręcę iPod'a w OII to słychać bardzo duże zniekształcenia. Ale ponieważ jest to jedyny sposób w moim przypadku to się z tym pogodziłem :-)