To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Zaczynaja sie problemy o ON

Anonymous - 29-09-2006, 09:04
Temat postu: Zaczynaja sie problemy o ON
ciekawe, czy on zaraz będzie droższy od etyliny?
Anonymous - 29-09-2006, 09:35

pewnie tak,ale wtedy wszystkim pójdzie w pięty...ceny transportu skoczą i każdy niestety to odczuje. Już ludzie z branży transportowej się wkurzają bo od kilku lat stawki zbytnio nie rosną...a ceny on strasznie skaczą...
jawlo - 19-10-2006, 17:58

Nie trzeba było długo czekać :( . Diesel po raz pierwszy droższy od benzyny. I pomyśleć że końcem 2002 roku płaciłem 2,62zł brutto za ON a teraz już prawie 4zł. Benzynka była wtedy w okolicach 3,2zł :(
JCH - 19-10-2006, 20:24

jawlo napisał/a:
Nie trzeba było długo czekać :( . Diesel po raz pierwszy droższy od benzyny.

Zdążę chyba jutro zatankować do pełna .... :? 8)

akbi - 19-10-2006, 20:56

Ja pamiętam jak już w zeszłym roku był taki krótki okres (ok. miesiąca czasu) że ON była droższa od PB
Anonymous - 20-10-2006, 08:27

Świat staje na głowie....

A te dwie kaczki dziwaczki nas dobiją...

Koton - 20-10-2006, 16:44

Gdzieś czytałem że w hurcie ON jest już droższy od etyliny :P
szczeslaw - 20-10-2006, 20:22

przyczlapus napisał/a:
Świat staje na głowie....

Estonia, Litwa, Łotwa, Wielka Brytania - w tych krajach świat też "stoi na głowie".
Z tym, że to stanie na głowie nie do końca jest negatywne - Wielka Brytania i Estonia to moim zdaniem najbardziej normalne kraje w jewropie.

Krzyzak - 21-10-2006, 22:51

jak widzę ten czarny smród unoszący się za takim vw, fordem, opem czy renówką albo jakimś autobusem, to jestem za tym, żeby ON kosztował po 100 zł za litr - już wolę LPG, przynajmniej tak nie truje...
Hubeeert - 21-10-2006, 23:00

Darek - marudzisz - kwestia badań technicznych a nie ON po 100zł / litr
Krzyzak - 21-10-2006, 23:15

Nie marudzę - nowe auta z silnikami tdi czy tdci czy tez diesle renowek kopcą czarnym, śmierdzącym dymem.
Hubeeert - 21-10-2006, 23:41

Krzyzak napisał/a:
Nie marudzę - nowe auta z silnikami tdi czy tdci czy tez diesle renowek kopcą czarnym, śmierdzącym dymem.
Marudzisz - moje TDI jakos nie kopciły i nie kopcą ;-)

Winnego doszukiwałbym sie w tych stacjach co sprzedają "ON" a tak naprawde Bóg wi co. To własnie to morduje układy wtryskowe i powoduje dym...

Anonymous - 22-10-2006, 00:08

sa jeszcze normy ktore diesle musza spelniac i je spelniaja, wecej zlego srodowisku wyrzadzasz/my uzywajac przedmiotow codziennego uzytku niz moj dymek z rury tdi-ka :wink: (o ile wyleci).
szczeslaw - 22-10-2006, 00:39

Osobiście czasami też mam tak jak Krzyzak - chcę żeby ON kosztował po 100zł za litr. Ale to tylko wtedy, kiedy stoję na skrzyżowaniu obok jakiegoś starego, zdezelowanego Ikarusa czy innego wynalazku, z którego wydechu w ciągu sekundy wydobywa się więcej dymu, niż z TDI arturro wydobędzie się przez całe jego życie...
Krzyzak - 22-10-2006, 10:42

Hubert - nie zauważasz tego, bo nie patrzysz do tyłu. Ale niemal każdy, nawet nowy diesel kopci - przykład, to NOWA Laguna czy NOWE mondeo (auta znajomych), które na zimnym silniku przy zmianie biegów zostawia czarną chmurę.
Tak mi się z wczorajszego dnia przemyślenia nasunęły, kiedy kilku patafianów w roboczych strojach wlokło się vw transporterem 70 km/h, zostawiając czarną chmurę z sobą. A gdy probówałem ich wyprzedzić, to gwałtownie cisnęli gaz. Pozdrowiłem panów środkowym palcem - wcześniej wrzucając 3 bieg i ciągnąc Colta do 110 km/h. A bardzo nie lubię takich zachowań - tylko jak odpowiedzieć na takie hamstwo? Daję kierunek, zachowuję wszystko jak trzeba, a debil cieszy się, że z przodu nadjeżdża auto i być może nie zdążę.