To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Pielęgnacja Colta

drum_n_bass1 - 05-05-2010, 01:14
Temat postu: Pielęgnacja Colta
Jestem od jakiegos czasu posiadaczem Mitsubishi Colta i tak przeglądam całe forum dosyc czesto ale nie zauwazylem tematu zwiazanego z myciem, woskowaniem, odnawianiem lakieru czy likwidacja małych rys itd naszych aut. Może doswiadczeni uzytkownicy pomoga doradza czego uzywac i jak to robic zeby byl dobry efekt.
Pozdrawiam

mystek - 05-05-2010, 05:27

Używałem raz Maguieres'a (czy jak to tam się pisze :P ) wosk NXT 2.0 i jestem nim zachwycony :) . Kolega mi go użyczył, wymyliśmy Colta, wywoskowaliśmy i był rewelacyjny efekt, także śmiało mogę go polecić. Natomiast pytanie, czy taki wosk wyciągnie również kolor z jaśniejszego samochodu, bo mój jest granatowy. A Twój Colcian jaki ma kolor?
drum_n_bass1 - 05-05-2010, 11:10

Ja posiadam ciemno-zielonego Colta. A czy tym woskiem ktory podales da sie zniwelowac bardzo male ryski?
mkm - 05-05-2010, 15:38

Do usuwania malych rys - bardzo skuteczna jest ta pasta: http://www.turtlewax.com....-rys-p-172.html
polbo - 15-05-2010, 19:54

Do usuwania drobnych rysek, swirli - najlepsze czego uzywalem to Meguiar's SwirlX - fantastyczny efekt! Na cos niewiele wiekszego - dobra jest PoorBoy's SSR1 - stosunek ceny do jakosci jest bardzo dobry.

Obie pasty do raczej drobniejszych zarysowań, bardzo dobre przy pierwszych samodzielnych próbach. Do tego dwa pady - miekki i sredni.