Problemy techniczne - Olej silnikowy MIDLAND
roch_27 - 29-09-2006, 10:52 Temat postu: Olej silnikowy MIDLAND Przeszukałem całe forum jadnak nie zanlazłem stosownego miejsca żeby sie podpiąc pod inny temat
Otóż mam pytanie, czy stosował już ktoś szwajcarski olej silnikowy MIDLAND konkretnie syntetyk AVANZA SAE 5W-40
Chodzi mi o opinię jako użytkownika bo opis oleju znalazłem KLIK
Z opisu wynika, ze ma dobre właściwości ponadto jest stosowany w Subaru
pozdro
szczeslaw - 29-09-2006, 12:07
Syntetyka nie stosowałem - do Carismy leję Mobila 5W50.
Ale Corsę zalałem półsyntetykiem Midlanda i nie jest źle. Oczywiście nie jestem w stanie określić co się dzieje w silniku (nagar itp.) ale silnik pracuje dużo lepiej niż na półsyntetyku Valvoline, który miałem zalany wcześniej.
Anonymous - 01-10-2006, 08:18
Witam,
Mam go zalanego w fimowym Audi i uważam że to dobry olej. Wcześniej zalewałem to auto syntetycznym Magnatec -iem Castrola, który choć znacznie droższy, wcale nie był lepszy...
Zresztą odnoszę wrażenie iż w przypadku olei syntetycznych w ogóle ciężko jest wychwycić róznicę jakosci, zwłaszcza w przypadku normalnej eksploatacji auta. Dla przykładu Omegę zalewam sntetycznym Lotosem i też jest dobrze - producenci dbają teraz o jakość produktów, zwłaszcza tych najdroższych. A takimi wśród olei samochodowych są syntetyki.
Pozdrawiam.
|
|
|