Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi
blank36 - 05-05-2010, 09:37 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi witam
posiadam carisme 98r 1.8 gdi automat.moj problem polega na tym:auto jak jest zimne ładnie pali lecz gdy sie rozgrzeje zapala sie kontrolka -chek engine- i po 20 sekundach gasnie i nie moge jej odpalic dopuki dobrze nie ostygnie.
i tak jest za kazdym razem.[/color]
wczesniej wymieniłem przepustnice bo nie trzymała mi obrotów,ale automat zaczoł bardzo puzno przełanczac biegi tak dopiero przy 4000 obrotów dodam ze przepustnica jest od carismy z manualna skrzynia biegów czy to ma jakies znaczenie co do zmiany biegów w automatycznej skrzyni?
prosze o pomoc bo w mojej okolicy mechanicy daja sobie rade tylko ze sciaganiem pieniedzy i nic wiecej
POZDRAWIAM
Bartek - 05-05-2010, 09:46
Wybłyskaj kod błędu zwierając pin 1 z 4 złącza diagnostycznego. Długie impulsy kontrolki to dziesiątki, a krótkie jedności kodu błędu.
Stawiam na 22 lub 23 , ale potwierdzenie tylko przez wybłyskanie, lub forum.jasnowidz.pl
[ Dodano: 05-05-2010, 09:48 ]
PS. przepustnice są zamienne, do tego stopnia, że przepustnica od Galanta 2.4 GDi dobrze radzi sobie w Space Starze 1.8 GDi
PS2. Podaj rejon "warszawskiego", może będę mógł pomóc osobiście
blank36 - 05-05-2010, 13:27 Temat postu: casisma 1,8 gdi problemy z kontrolka -chek engine- troche nie bardzo wiem o co chodzi
jestem z żyrardowa mój numer tel 508 918 161 łukasz
gigant87 - 05-05-2010, 14:02
blank36, zobacz tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
nie wierz w to, że GDI się nie da wymrugać, bo się da
powodzenia!
blank36 - 06-05-2010, 14:23 Temat postu: problemy z kontrolka -chek engine- panowieo
dostałem od was wskazówki ale nic mi to nie mówi moze podżucicie mi dobrego do auta mechanika mitsubischi carisma1.8gdi automat w okolicy żyrardowa,grodziska maz.,milanówka,brwinowa,błonia,pruszkowa,ursusa.[/b]
pawelsonx - 06-05-2010, 14:41
więc w pierwszym poście prosisz o poradę bo mechanicy zdzierają kase trzeba było dodać że masz dwie lewe ręce i nie potrafisz nawet spinacza do papieru włożyć do gniazda diagnostycznego i policzyć mrugnięcia . Jak nie potrafisz liczyć to możesz nagrać film i policzymy za ciebie
Az strach pomyśleć jak dałeś rade wymienic ta przepustnice a potem zrobić reset kompa i go nauczyć obrotów.
|
|
|