To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS ALL] części zamienne przed i po lifcie, które pasują?

maniekr7 - 05-05-2010, 11:25
Temat postu: [MSS ALL] części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
witam wszystkich,
posiadam MSS 2002 1,9 DID (przed liftem) i muszę kupić prawy przedni kierunkowskaz (ten przy lampie). Wszystkie części do tego modelu są dostępne tylko na zamówienie i po wpłaceniu zaliczki, a sprzedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu. Czy to prawda? Czy ktoś z Was wie które części po 2003 roku się zmieniły a które pasują. Części do MSS nie są tanie a nie chcę wywalać pieniędzy w błoto.

jewiurz - 05-05-2010, 12:27
Temat postu: Re: części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
maniekr7 napisał/a:
sprzedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu. Czy to prawda?

nieprawda, po lifcie kierunek jest zintegrowany z lampą, genralnie lampy sa inne

maniekr7 napisał/a:

Czy ktoś z Was wie które części po 2003 roku się zmieniły a które pasują. Części do MSS nie są tanie a nie chcę wywalać pieniędzy w błoto.

co cie konkretnie interesuje oprócz kienkowskazu?

maniekr7 - 05-05-2010, 12:36
jewiurz napisał/a:
nieprawda, po lifcie kierunek jest zintegrowany z lampą, genralnie lampy sa inne

Ta odpowiedź w zupełności mi wystarcza, skoro po lifcie lampy są zintegrowane to kierunki ("samotne") napewno do mojego autka pasują. :)

ps. podobno maska jest identyczna ...

jewiurz - 05-05-2010, 13:31
maniekr7 napisał/a:

ps. podobno maska jest identyczna ...

zgadza sie

Manuela - 06-05-2010, 09:26

maniekr7 napisał/a:
prawy przedni kierunkowskaz (ten przy lampie)
Hej, ja też kupowałam ten kierunkowskaz, bo miał złamane uszko i zwyczajnie go zgubiłam gdzieś. Zakupiłam na allegro u firmy z Łomianek za 72 zyle.
maniekr7 napisał/a:
przedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu.
takich "speców" trza omijać z daleka- toż to na pierwszy rzut oka widać- wniosek z tego ze koleś nie miał NAJBLEDSZEGO pojęcia o czym mówi. :evil:
pablo eldiablo - 06-05-2010, 13:00

@ maniekr7

lampy poliftowe (od 2003) nie będą pasować, jak już koledzy napisali, są całkiem inne. Ale co do tych przedliftowych, też są 2 rodzaje kierunków - pierwsze były przeszklone nie-gładkim szkłem (plastikiem) ;) , a późniejsze egzemplarze miały gładkie, przeźroczyste 'szkło'. Kształtem będą pasować zamiennie, ale lepiej będzie dobrać taki, jaki masz z drugiej strony. Może to o ten 'mini-lifting' chodziło sprzedawcy? :wink:

cns80 - 06-05-2010, 14:34

W poliftach były lampy z biała żarówka kierunkowskazu oraz pomarańczowym szkiełkiem w środku oraz drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem.
jewiurz - 06-05-2010, 14:48

cns80 napisał/a:
W poliftach były lampy z biała żarówka kierunkowskazu oraz pomarańczowym szkiełkiem w środku oraz drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem.

hmm... nie spotkałem się nigdy z tą drugą wersją, masz może jakieś zdjecia czegoś takiego?

drtymf - 06-05-2010, 15:30

jewiurz, cns80, chyba chodzi o to że w jednych było w środku reflektora dodatkowe pomarańczowe szkiełko okalające żarówkę a w drugich rola tegóż była sama żarówka pomarańczowa.
cns80 - 07-05-2010, 08:26

jewiurz napisał/a:
hmm... nie spotkałem się nigdy z tą drugą wersją, masz może jakieś zdjecia czegoś takiego?
Na stronie któregoś producenta żarówek (chyba Philips) znalazłem katalog i w nim to było. Kiedyś na allegro widziałem takiego z tymi białymi szkłami.
drtymf, dokładnie o to mi chodzi :)

drtymf - 07-05-2010, 08:44

Ja spojrzałem u siebie w przedliftowym i mam - klosz reflektora biały, bańkę w środku okalającą żarówkę białą i pomarańczową żarówkę czyli rozwiązanie nr. 2
Manuela - 07-05-2010, 09:43

cns80 napisał/a:
drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem.
U mnie też tak jest jakby ktos chciał zerknąć, widać to tutaj
cns80 - 10-05-2010, 10:31

drtymf napisał/a:
Ja spojrzałem u siebie w przedliftowym i mam

Manuela napisał/a:
U mnie też tak jest jakby ktos chciał zerknąć
Tylko że Wy macie przed liftem nie po :P
A ja to widziałem w poliftowym :)

drtymf - 10-05-2010, 11:43

cns80, Mi akurat chodziło o to jak jest rozwiązane bo kolega nie widział a nie mówiłem że mam :) Myśle że w poliftowych to występuje ale zależnie od tego na jaki rynek były przeznaczone - wiadomo wymagania , homologacje, przepisy i dostępność żarówek pomarańczowych.
daniel_b11 - 30-05-2010, 11:08

A czy tylne lampy z wersji po lifcie będą pasować do tej wersji z przed ... ?