Space Star Ogólne - [MSS ALL] części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
maniekr7 - 05-05-2010, 11:25 Temat postu: [MSS ALL] części zamienne przed i po lifcie, które pasują? witam wszystkich,
posiadam MSS 2002 1,9 DID (przed liftem) i muszę kupić prawy przedni kierunkowskaz (ten przy lampie). Wszystkie części do tego modelu są dostępne tylko na zamówienie i po wpłaceniu zaliczki, a sprzedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu. Czy to prawda? Czy ktoś z Was wie które części po 2003 roku się zmieniły a które pasują. Części do MSS nie są tanie a nie chcę wywalać pieniędzy w błoto.
jewiurz - 05-05-2010, 12:27 Temat postu: Re: części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
maniekr7 napisał/a: | sprzedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu. Czy to prawda? |
nieprawda, po lifcie kierunek jest zintegrowany z lampą, genralnie lampy sa inne
maniekr7 napisał/a: |
Czy ktoś z Was wie które części po 2003 roku się zmieniły a które pasują. Części do MSS nie są tanie a nie chcę wywalać pieniędzy w błoto. |
co cie konkretnie interesuje oprócz kienkowskazu?
maniekr7 - 05-05-2010, 12:36 Temat postu: Re: części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
jewiurz napisał/a: | nieprawda, po lifcie kierunek jest zintegrowany z lampą, genralnie lampy sa inne |
Ta odpowiedź w zupełności mi wystarcza, skoro po lifcie lampy są zintegrowane to kierunki ("samotne") napewno do mojego autka pasują.
ps. podobno maska jest identyczna ...
jewiurz - 05-05-2010, 13:31 Temat postu: Re: części zamienne przed i po lifcie, które pasują?
maniekr7 napisał/a: |
ps. podobno maska jest identyczna ... |
zgadza sie
Manuela - 06-05-2010, 09:26
maniekr7 napisał/a: | prawy przedni kierunkowskaz (ten przy lampie) | Hej, ja też kupowałam ten kierunkowskaz, bo miał złamane uszko i zwyczajnie go zgubiłam gdzieś. Zakupiłam na allegro u firmy z Łomianek za 72 zyle.
maniekr7 napisał/a: | przedawca twierdzi że nie ma znaczenia czy kierunek pochodzi z przed czy po liftingu. | takich "speców" trza omijać z daleka- toż to na pierwszy rzut oka widać- wniosek z tego ze koleś nie miał NAJBLEDSZEGO pojęcia o czym mówi.
pablo eldiablo - 06-05-2010, 13:00
@ maniekr7
lampy poliftowe (od 2003) nie będą pasować, jak już koledzy napisali, są całkiem inne. Ale co do tych przedliftowych, też są 2 rodzaje kierunków - pierwsze były przeszklone nie-gładkim szkłem (plastikiem) , a późniejsze egzemplarze miały gładkie, przeźroczyste 'szkło'. Kształtem będą pasować zamiennie, ale lepiej będzie dobrać taki, jaki masz z drugiej strony. Może to o ten 'mini-lifting' chodziło sprzedawcy?
cns80 - 06-05-2010, 14:34
W poliftach były lampy z biała żarówka kierunkowskazu oraz pomarańczowym szkiełkiem w środku oraz drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem.
jewiurz - 06-05-2010, 14:48
cns80 napisał/a: | W poliftach były lampy z biała żarówka kierunkowskazu oraz pomarańczowym szkiełkiem w środku oraz drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem. |
hmm... nie spotkałem się nigdy z tą drugą wersją, masz może jakieś zdjecia czegoś takiego?
drtymf - 06-05-2010, 15:30
jewiurz, cns80, chyba chodzi o to że w jednych było w środku reflektora dodatkowe pomarańczowe szkiełko okalające żarówkę a w drugich rola tegóż była sama żarówka pomarańczowa.
cns80 - 07-05-2010, 08:26
jewiurz napisał/a: | hmm... nie spotkałem się nigdy z tą drugą wersją, masz może jakieś zdjecia czegoś takiego? | Na stronie któregoś producenta żarówek (chyba Philips) znalazłem katalog i w nim to było. Kiedyś na allegro widziałem takiego z tymi białymi szkłami.
drtymf, dokładnie o to mi chodzi
drtymf - 07-05-2010, 08:44
Ja spojrzałem u siebie w przedliftowym i mam - klosz reflektora biały, bańkę w środku okalającą żarówkę białą i pomarańczową żarówkę czyli rozwiązanie nr. 2
Manuela - 07-05-2010, 09:43
cns80 napisał/a: | drugi typ z pomarańczową żarówką i białym szkiełkiem. | U mnie też tak jest jakby ktos chciał zerknąć, widać to tutaj
cns80 - 10-05-2010, 10:31
drtymf napisał/a: | Ja spojrzałem u siebie w przedliftowym i mam |
Manuela napisał/a: | U mnie też tak jest jakby ktos chciał zerknąć | Tylko że Wy macie przed liftem nie po
A ja to widziałem w poliftowym
drtymf - 10-05-2010, 11:43
cns80, Mi akurat chodziło o to jak jest rozwiązane bo kolega nie widział a nie mówiłem że mam Myśle że w poliftowych to występuje ale zależnie od tego na jaki rynek były przeznaczone - wiadomo wymagania , homologacje, przepisy i dostępność żarówek pomarańczowych.
daniel_b11 - 30-05-2010, 11:08
A czy tylne lampy z wersji po lifcie będą pasować do tej wersji z przed ... ?
|
|
|