Pajero II - ile krzyzakwo ma pajero krotkie 2.8td 94rok
Maciejt1234 - 08-05-2010, 18:00 Temat postu: ile krzyzakwo ma pajero krotkie 2.8td 94rok Witam,
wszystko wskazuje ze mam zużyte krzyżaki, auto wpada w wibracje, przy zmianie begow czesto slychac metaliczne uderzenie, (mam nowe poduszki skrzyni) do tego po wlaczeniu 4h trzesie sie kierownica, nie sprawdzalem tylko wywazenia kol,
chcialem zmienic krzyzaki na nowe, ale wole kupic je wczesniej by mechanik je od razu zmienil na nowe, w intercars jest jeden model GMB- ile powinienem ich zamowic i czy w calym wale sa takie same?
pozdrawiam
Maciej
stegano - 08-05-2010, 18:14 Temat postu: Re: ile krzyzakwo ma pajero krotkie 2.8td 94rok
Maciejt1234 napisał/a: | Witam,
wszystko wskazuje ze mam zużyte krzyżaki, auto wpada w wibracje, przy zmianie begow czesto slychac metaliczne uderzenie, (mam nowe poduszki skrzyni) do tego po wlaczeniu 4h trzesie sie kierownica, nie sprawdzalem tylko wywazenia kol,
chcialem zmienic krzyzaki na nowe, ale wole kupic je wczesniej by mechanik je od razu zmienil na nowe, w intercars jest jeden model GMB- ile powinienem ich zamowic i czy w calym wale sa takie same?
pozdrawiam
Maciej |
2szt jedna na przod druga na tył. Z tego co sie orjętuje są rózna (ale moge sie mylic)
ps. gdzie kupileś poduszki skrzyni?
zukosok - 08-05-2010, 19:00
ostatnio wymieniałem w przednim wale i z tego co pamiętam przód rożni się od tylu, w przednim wale są mniejsze krzyżaki
Maciejt1234 - 08-05-2010, 19:01 Temat postu: poduszki poduszki kupilem w firmie TED GUM
http://tedgum.pl/sklep/pr...roducts_id=2518
mechanik nie zarzekal wiec chyba dobrze pasuja.
stegano - 08-05-2010, 19:09 Temat postu: Re: poduszki
2szt tam wchodzą?
zbyszekm2 - 08-05-2010, 22:11 Temat postu: Re: ile krzyzakwo ma pajero krotkie 2.8td 94rok
Maciejt1234 napisał/a: | Witam,
pozdrawiam
Maciej |
Są dwa takie same z przodu i jeśli rocznik do 96 to dwa z tyłu. Jeśli po 96 roku to jeden z tyłu.
W Intercarsie nie mają od lat do 2,8 tylnych.
PiotrC - 09-05-2010, 21:43 Temat postu: Re: poduszki
stegano napisał/a: |
2szt tam wchodzą? |
Pod skrzynię wchodzi jedna. Myślę, że kolega wymienił poduszki pod silnikiem. Jest jeszcze takie gumowe kółko z boku ale ono ogranicza jedynie wychylenia układu napędowego.
Pozdrawiam
zbyszekm2 - 09-05-2010, 22:30
w 2,8 są dwie poduszki takie okrągłe, wprasowywane w taką listwę metalową. A więc może faktycznie wymienił dwie pod skrzynią.
Maciejt1234 - 09-05-2010, 23:28
W moim pajero 94 rok 2.8 jest dokladnie tak jak opisuje "zbyszekm2" tylko po wymianie niewiele sie poprawilo mimo iz obie byly kompletnie zuzyte, dlatego tak mecze temat krzyzakow,
poduszki silnika wydaja mi sie sprawne,
pio13 - 10-05-2010, 11:07
Witam,
Ja mam 2,8 longa z 97 i nieco podobny problem. Podczas jazdy nie odczuwam szczególnych drgań ale na jałowym jak obroty spadną poniżej 1k to cosik telepie (szczególnie jest to odczuwalne na kierownicy ale nie tylko). Też wymieniłem poduszki skrzyni (podobnie miałem 2 i brałem te z TED-GUMu), poduszki silnika wyglądają OK, sprawdziłem czy zdjęcie pasków coś zmieni (co mogło by wskazywać na zużyte koło pasowe dwumasowe) ale bez różnicy. Jedyne co pomaga to podbicie obrotów ale to raczej nie jest rozwiązanie.
PiotrC - 13-05-2010, 19:39
To w takim razie sorry za złą informację. Faktem jest , że swoją jedną poduszkę do 2,5 TDI dobierałem trzy razy a różniła się jedynie wysokością.
Pozdrawiam
GIO4x4RUS - 19-05-2010, 20:05
A nie lepiej sprawdic-czy problem w krzyzakach?Moze byc kupa inych powodow!
Do 2.8td tez dlugo szukalem poduszki tylne i dowiedzialem sie,ze same tuleje pasjua od LADA NIVA(skrzynia biegow)Sa mocniejsze,ale niewiem,czy beda dostepne na polskim rynku.W Rosji,Ukraine,Bialorusi te tuleje mozno kupic za grosze...chyba po 8zl...
|
|
|