To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - ktoś ukradł antenkę od radia

baszek - 09-05-2010, 14:05
Temat postu: ktoś ukradł antenkę od radia
Witam
Wczoraj ktoś wykręcił mi samą antenkę(ten pręcik) od radia (jest na gwincie). Może ktoś posiada na zbyciu taką antenkę, bo z tego co czytałem parę osób wymieniało całą antenę na inną. Ciekawe ile teraz za taki pręcik chcą w aso :-) -- jak dużo to może warto z ubezpieczenia pod kradzież podciągnąć ?
A może dało by się jakąś inną antenkę dopasować do tego gwintu ?

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam

P.S jak już uda mi się zdobyć tą antenkę to chyba poxipolem ją przykleję żeby nikt już jej nie wykręcił :-)

mazin - 10-05-2010, 00:17
Temat postu: Re: ktoś ukradł antenkę od radia
baszek napisał/a:
Witam
Wczoraj ktoś wykręcił mi samą antenkę(ten pręcik) od radia (jest na gwincie). Może ktoś posiada na zbyciu taką antenkę, bo z tego co czytałem parę osób wymieniało całą antenę na inną.

Mam taką antenkę, ale wysyłanie do Ciebie mija się z sensem - w sklepie motoryzacyjnym, na allegro itd. bat do anteny kosztuje 6 zł. Jeśli dobrze kojarzę, to są dwa standardy - wiele anten ma adapter pozwalający na zamontowanie w gwintach obu rodzajów. W dobrze zaopatrzonym sklepie znajdziesz długi, krótki, gruby, chudy bat - do wyboru do koloru ;-) Jak założysz dłuższy od fabrycznego, to poprawisz odbiór.

racer1972 - 11-05-2010, 18:48

Polecam Norauto mają tam od groma antenek... Na pewno,któraś podejdzie a ceny przystępne 8)
baszek - 13-05-2010, 15:26

Dzięki tak zrobię !