[XX-92]Lancer C6x i starsze - problem z nie wiem czym ;/
arbuzik - 10-05-2010, 00:57 Temat postu: problem z nie wiem czym ;/ witam serdecznie
chcialbym zadac pytanie. mam mits. lancera 90 r, 280 tys przejechane (kupilem go przy 220 tys - z niemiec wiec licznik zapewne podkrecony) 1,5 benzyna, skrzynia automat, 5 drzwiowy, zainstalowany gaz (przeze mnie) . mam go juz 6 lat i nie mialem zadnych zastrzeżeń az do niedawna. Na gazie odpala i jezdzi super, natomiast pojawily sie problemy z jazda i odpalaniem na bezynie. Przy odpaleniu na benzynie gasnie, trzeba dopiero potrzymac go dluzej na wyzszych obrotach, wlacza sie kontrolka czerwona check engine. Obroty gwaltownie podskakuja i opadaja na zmiane. w czasie jazdy kiedy puszcze pedal gazu samochod gwaltownie hamuje obrotami. czasem kiedy dodaje gazu auto wogole nie reaguje i szarpie.czasami gdy silnik jest rozgrzany jest lepiej. Komputera do tego auta podobno juz nie ma tzn oprogramowania - bylem nawet w Filipowiczu w Krakowie - przeciscili wtryski, 2 czy 3 dni bylo ok potem znowu to samo. prosze o rade i pomoc. pozdrawiam
prosze o odpowiedz takze na gg
arek
gg 6537035
mario mario - 10-05-2010, 16:33
a filtr paliwa kiedy wymieniałeś ?
PatricoWroc - 10-05-2010, 16:36
A mi się wydaje, że pompa paliwa zatarta, bo paliwa było przez dłużej na rezerwie.
arbuzik - 10-05-2010, 23:18
juz odpowiadam. rocznie przejezdzam nie wiecej niz 10 tys km, filtr paliwa wymienialem ze3 mce temu (po wielkich bolach okazalo sie ze pasuje ten od Colta) na rezerwie nie jezdze - zawsze mam wlane wiecej na wypadek gdyby padla instalacja gazowa co sie juz zdarzalo proszo Was o pomoc
mario mario - 11-05-2010, 05:42
Jak na gazie śmiga to znaczy, ze zapłon i powietrze w porządku, masz problem z paliwem prawdopodobnie, mimo wszystko czepiałbym się filtra, tak na początek, najmniejszym kosztem, kolejna sprawa sprawdzić wydatek pompy, a najlepiej i też nie jest to drogi interes to podłączyć do kompa i odczytać błędy. Nie wiem jak jest w twoim sprzęcie i czy można przez zwarcie odpowiednich gniazd konektora to zrobić. W galancie tak się da zrobić i wtedy kontrolka CE miga kody błędów. Pozdrawiam.
arbuzik - 11-05-2010, 09:40
sek w tym ze szukalem kompa to sie dowiadywalem ze nie ma oprogramowania do takiego starego typu jak moj
|
|
|