To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer sportback czy sedan ??

Stjepanejro - 10-05-2010, 13:00
Temat postu: Lancer sportback czy sedan ??
Witam zastanawiam się nad kupnem Lancera mam prawdziwy dylemat, diesel niestety odpada bo jego ceny są poza moim zasięgiem szczególnie w wersji Intense bo taka właśnie najbardziej mnie interesuje. Czy macie jakieś konkretne argumenty opowiadające się za którąś z wersji nadwozia pod względem technicznym jak i stylistycznym??
jaca71 - 10-05-2010, 13:08

Jak przebrniesz przez ten wątek:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33468
to będziesz mądrzejszy tylko troszeczkę. Ale może zadasz konkretniejsze pytania?

krzychu - 10-05-2010, 13:41

Może to akademickie ale po za funkcjonalnością (pakownością bagażnika, lepszym dostępem) to sedan jest pod każdym względem lepszy :P
- sztywniejszy
- ładniejszy
- chyba lżejszy bo ma przyspieszenie lepsze
- jak otwierasz bagażnik w zimie to nie wieje chłodem np. na dzieci

shalafi - 11-05-2010, 08:18

krzychu napisał/a:

- jak otwierasz bagażnik w zimie to nie wieje chłodem np. na dzieci

taki żart:
tylko śnieg z klapy/spojlera wsypuje się do bagażnika :D
...w sumie to nie żart... :twisted:

no ale przede wszystkim jest znacznie ładniejszy/szykowniejszy/gustowniejszy

Trik - 11-05-2010, 14:21

shalafi napisał/a:
tylko śnieg z klapy/spojlera wsypuje się do bagażnika
...w sumie to nie żart...
Bez jaj :D auto trzeba odśnieżać :wink:
shalafi napisał/a:
no ale przede wszystkim jest znacznie ładniejszy/szykowniejszy/gustowniejszy
100% racji :mrgreen:
racer1972 - 11-05-2010, 18:59

Moim zdaniem: Jeśli sedan to wyłącznie ze spojlerem od EVO (dopłata ok.6.000zł :rolleyes: ) bez spojlera wygląda żałośnie... Można pomylić z tyłu z alfą :biggrin: Praktyczność SB o niebo większa no i ten piękny nie wygryziony jak w sedanie grill... Koledzy od sedanów proszę mnie nie kamieniować :finga:
Anonymous - 11-05-2010, 20:02

racer1972 napisał/a:
i ten piękny nie wygryziony jak sedanie grill... Koledzy od sedanów proszę mnie nie kamieniować :finga:

I tył jak Chevrolet Lacetti hatchback. ;)

jaca71 - 11-05-2010, 20:44

racer1972 napisał/a:
Moim zdaniem: jeśli sedan to wyłącznie ze spojlerem od EVO (dopłata ok.6.000zł) bez spojlera wygląda żałośnie...

E tam, (wracamy z dyskusją do korzeni) sedan golas jest Jezzy i Galmour :P A na pewno Trendy. I co najważniejsze wygląda jak owieczka - nie rzuca się w oczy, nikt się na światłach nie przystawia itp...

racer1972 - 11-05-2010, 21:22

Ja tam wolę wilki niż owieczki :badgrin: A taki czarnuch SB na ładnych alu wyglądą jakby kosztował ze 30.000 zeta więcej niż w rzeczywistości... Taki sobie mały udawacz... (jeden klient na stacji paliw pytał mnie czy to nowe EVO i ego mi urosło) :lol: Co tam kto lubi :mrgreen:
Trik - 11-05-2010, 22:05

racer1972 napisał/a:
(jeden klient na stacji paliw pytał mnie czy to nowe EVO i ego mi urosło)
No to Ci się pytacz napatoczył, EVO SB :lol: :lol: Może w nastepnej generacji?
racer1972 napisał/a:
(dopłata ok.6.000zł )
Coś Pan :biggrin: ,choć swego czasu widziałem na alledrogo całą tylną klapę ze spoilerem od EVeliny za całe 6000, czarną, to spoiler typ sportowy ino za 1856 we wszystkich kolorach styknie, z 1,8 "rakety nie bedzie :) ".
racer1972 - 16-05-2010, 12:53

Dla niektórych Lancer = EVO :mrgreen: Jak kupowałem mojego zastanawiałem się 5 minut nad sedanem i pytałem o spojler od EVO... I taką sumę rzuciło ASO... :shock: Wcale mnie to nie zaskoczyło jak za boczne odboje krzyczą 1.000zł! :rolleyes:
tommy4u - 25-02-2011, 08:09

Polecam ciekawy artykuł.
http://www.autoinfo.pl/pr...zwinny-blizniak

bastek - 25-02-2011, 16:29

miałem coś napisać....
ale tylko zacytuję

jaca71 napisał/a:
Jak przebrniesz przez ten wątek:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33468

to bedziesz prawie wszystko wiedział
tylk-weź pod uwagę - jak kupisz sedana, musisz się włączyć w nagonkę tych z SB - szczególy w wyżej wymienionym wątku :P