To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH

TOM65 - 11-05-2010, 19:00
Temat postu: [II 2.0 DID] KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH
WITAM, w moim Outlanderze jak zapalam silnik czy jest ciepło ,czy zimno ,czy jest ciepły kontrolka od świec żarowych pali się z każdym razem kilka sekund (równo).Moje pytanie czy u Was jest tak samo.Poprzednio jezdziłem PEUG 406 2.0 HDI i tam kontrolka właczała sie tylko przy -10 stopni poniżej zera.Dla mnie osobiście jest to denerwujące bo z każdym odpaleniu muszę zawsze pare sekund czekać.
karol_alasz - 12-05-2010, 05:41

TOM65 napisał/a:
z każdym odpaleniu muszę zawsze pare sekund czekać.

Nic nie musisz.... Nawet zimą-najwyżej Ci nie zapali i tyle...

andkul2 - 12-05-2010, 09:36

taki model ten Outek :)

ale lepiej poczekać jak zgasnie :wink:

bonito - 12-05-2010, 10:52

Oprogramowanie sterujące modułem wyświetlacza jest po prostu wykonane prymitywnie - w moim Passacie z tym samym silnikiem przy ciepłym silniku kontrolka nie zapala się wcale. Ja "na ciepłym" odpalam nie czekając aż kontrolka zgaśnie.
bonito

Anonymous - 12-05-2010, 11:42

bonito napisał/a:
Oprogramowanie sterujące modułem wyświetlacza jest po prostu wykonane prymitywnie - w moim Passacie z tym samym silnikiem przy ciepłym silniku kontrolka nie zapala się wcale. Ja "na ciepłym" odpalam nie czekając aż kontrolka zgaśnie.
bonito

To chyba nie kwestia oprogramowania. W 2,2 też przy ciepłym silniku kontrolka nie zapala się wcale. W lecie zapala się na 1-2 sekundy, w zimie potrafi grzać nawet 10 sekund.

13zbyszek13 - 15-05-2010, 08:11

bonito napisał/a:
bonito

ja zapalam przy ciepłym motorze przy zapalonej świecy żarowej i jest Ok.