To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Wysokie obroty po czyszczeniu przepustnicy i

Wojtas24 - 11-05-2010, 21:40
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Wysokie obroty po czyszczeniu przepustnicy i
Mianowicie sciągnełem kolektor i przepustnice i wyczyściłem niom i po założeniu obroty podchodzą do 2 tysięcy i dopiero jak prze gazuje spadają do tysiąca dzieje się tez tak jak jadę samochodem i w czasie biegu wcisnę sprzęgło obrotomierz wskazuje 2 tysiące nie czaje co się stało :roll: :roll: Silniczek po czyszczeniu lepiej się zbiera i spalanie spadło ale nie czaje co jest z obrotami :?: :?: Mam jeszcze jedno pytanko co to jest takie czarne pudełeczko pod kolektorem połączone ze sobą czy to jakiś filtr?? Proszę o Pomoc :| :|
Ps : nic nie przestawiałem przy przepustnicy nic nie kręciłem tak jak ja zdjąłem tak założyłem tylko że wyczyszczoną.

robertdg - 11-05-2010, 21:55

Proponuje zrobić to http://forum.mitsumaniaki...nauka+obrot%F3w
Wojtas24 - 11-05-2010, 22:05

Dzięki Bardzo jutro sprawdze i napisze jak poszło :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 12-05-2010, 19:53 ]
Niom niestety nic nie pomogło jest tak samo jak było więc może to coś innego??

[ Dodano: 12-05-2010, 22:05 ]
Mam jeszcze jedno pytanko z kolektora po lewej stronie nad obudową rozrządu wychodzi taki mały zakręcony przewód gumowy i wchodzi parę centymetrów dalej w silnik i ma taką okrągłą gumową uszczelkę która mi pękła i wydostaje się stamtąd olej a na tym wężyku jest nadruk 7H4 czy wie ktoś co to jest i czy przez to mogą wariować obroty?? :?: :?: